Κοινωνικές παροχές πριν και μετά το Πάσχα! (σε ευάλωτες ομάδες πολιτών)

-Η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά,  έτσι  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναζητά λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

-Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έκτακτο εφάπαξ επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Το ύψος του επιδόματος θα ανέρχεται έως 300 ευρώ.

-Η κυβέρνηση προχωρά ακόμα περισσότερο σε στοχευόμενα μέτρα όπως:

-Επιδότηση καυσίμων: Αφορά τα φορολογικά πρόσωπα κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο, για τους πολίτες που είναι κάτοικοι νησιών η επιδότηση φθάνει τα 27 λεπτά το λίτρο.

-Επιδότηση στο ρεύμα: Για τους οικιακούς καταναλωτές σε παροχές κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού και εισοδήματος έως 150 κιλοβατώρες επιδότηση 27 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 151-300 κιλοβατώρες 21 λεπτά.

-Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση γίνεται 29 λεπτά ανά κιλοβατώρα για 300 κιλοβατώρες.

-Για μη οικιακούς καταναλωτές (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά τιμολόγια κ.ά,) η επιδότηση διπλασιάζεται σε 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 65 ευρώ τον Μάρτιο.

-Επιδότηση στο φυσικό αέριο: Οι επιδοτήσεις του φυσικού αερίου για τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα, καθώς οι τιμές στη διεθνή αγορά παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα

-Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών: Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης.

-Επίσης αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής των επιστρεπτέων επιστροφών από τις 40 στις 66 δόσεις. Επίσης όπως είπε, παραμένει η έκπτωση 15% για εφάπαξ επιστροφή.

-Τέλος σε ότι αφορά τον σεισμό της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022 στην Π.Ε Φλώρινας πληροφορίες κάνουν λόγο να εντάσσονται όλες οι περιοχές με νέο διορθωτικό ΦΕΚ που εξαιρέθηκαν την πρώτη φορά, κάτι που οφείλεται στις στοχευμένες ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως την «πίεση» που άσκησε στην αρμόδια υπηρεσία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία κ. Αντωνιάδης Γιάννης.-

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ