Κοινωνική δράση στη Φλώρινα – Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Δευτέρα 10/02/2020 – Πλ. Γ. Μόδη (Κανόνια) 12:00
Οι εικόνες πεινασμένων ανθρώπων δεν αποτελούν πραγματικότητα μόνο του αναπτυσσόμενου κόσμου, ακόμα και στον ανεπτυγμένο-δυτικό κόσμο, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, καθημερινά αναζητούν τροφή στα σκουπίδια ή τρέφονται με κουπόνια σίτισης στα διάφορα επισιτιστικά προγράμματα. Τις εικόνες αυτές τις είδαμε και τις βλέπουμε ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα, με απόγειο τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
Ακούμε πολύ συχνά για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και για ανθρώπους που ψάχνουν στους κάδους. Η πιο ευάλωτη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι πρόσφυγες. Σε καθημερινή βάση η ικανοποίηση της ανάγκης τους να τραφούν βρίσκεται στα χέρια άλλων.
Ένας από αυτούς τους άλλους είναι η κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» που δεν ξεχωρίζει χρώμα, εθνικότητα, ηλικία, κοινωνικά στρώματα, δεν αποσκοπεί στο κέρδος, ούτε επιδιώκει να δείξει ελεημοσύνη ή να θεωρηθεί φιλάνθρωπος. Είναι φαγητό μαγειρεμένο από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, όχι μόνο για αυτόν που έχει ανάγκη την τροφή αλλά και για αυτούς που δεν διστάζουν να βρεθούν δίπλα-δίπλα και να φάνε μαζί με αυτόν τον άλλο, τον διαφορετικό, να μιλήσουν και να δουν τελικά πόσο ίδιοι είναι μπροστά σε αυτή την καθημερινή ανάγκη, την τροφή αλλά και την ανάγκη να νιώσουν ζωντανοί μέσα από την ανθρώπινη επαφή.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας, θα βρεθεί την Δευτέρα 10/02/2020 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας (Κανόνια) και ώρα 12:00. Όσοι/ες περισσότεροι/ες προσέλθουν τόσο το καλύτερο, να γνωριστούμε τρώγοντας όλοι μαζί. Παράλληλα, θα γίνει συλλογή ειδών που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στις δομές της πόλης.
Λίστα υλικών προς συλλογή:
κουβέρτες – χειμερινά ρούχα – μπουφάν
βρεφικά και παιδικά ρούχα (νεογέννητα έως 15 ετών)
Γάλα σκόνη
Πάνες
Παιχνίδια – μπάλες, είδη ζωγραφικής, σκάκι
Φάρμακα – παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, φυσιολογικοί οροί
Συμπληρώματα διατροφής για θηλάζουσες και εγκυμονούσες
Facebook: Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους