“Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν” αγαπητά μέλη της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου μας

Και ξαφνικά εμφανίζεται αυτόκλητος υποστηρικτής της Αντιπρυτάνισσας κας Σπύρτου και της φοιτητικής  Μέριμνας του τμήματος Γεωπονίας ο κος Νόβας Θωμάς, μέλος της.

Δεν λέω, επαινετή η κομματική και εργασιακή αλληλεγγύη, αλλά “κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν” κε Νόβα. Η κα Σπύρτου είναι ένας ευφυής άνθρωπος και αρκούντως ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Γι’ αυτό και δεν της χρειάζονται οι δικές σας “πατερίτσες”.

Αλλά μιας και ανοίξατε την πληγή που λέγεται  φοιτητική εστία του τμήματος Γεωπονίας του ΠΔΜ στην πόλη μας, ας την ξύσουμε λίγο να ματώσει.

Στις 500 λέξεις σχόλιο-απολογία σας που καταχωρήθηκε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα δεν μας λέτε τίποτα καινούργιο παρά αναμασάτε τα όσα κάνατε και κατέγραψε η αντιπρύτανης κα Σπύρτου απαντώντας στους φοιτητές. Δεν μας λέτε λέξη για την ταμπακέρα που είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην εστία.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πηγαίνετε την υπόθεση λίγο παραπέρα προσπαθώντας να αποτινάξετε από τις πλάτες σας τις δικές σας ευθύνες. Και τι μας λέτε;

Πως για όλα φταίνε οι πρώην και οι προηγούμενοι, όχι εσείς αλλά «τα λαμόγια οι εργολάβοι και οι μηχανικοί» και παραθέτετε τις τεχνικές σας γνώσεις και όχι τις εκπαιδευτικές.  Αφού όπως λέτε υπάρχουν κατασκευαστικές αστοχίες από τα «λαμόγια τους εργολάβους και τους μηχανικούς» γιατί δεν τους παραπέμψατε στη δικαιοσύνη; Γιατί ανεχτήκατε και ανέχεστε την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος;

Η Μέριμνα έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι κάτι θολό στον αέρα. Γι’ αυτό και υπάρχουν ευθύνες που καταλογίζονται σε αυτούς που την αποτελούν.

Φοβόμαστε ότι έχετε χάσει τον πολιτικό σας προσανατολισμό όταν βλέπετε ως αντιπάλους σας τις φοιτητικές παρατάξεις αυτές που δεν ανήκουν στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθείτε να ταπεινώσετε τα παιδιά που έκαναν δηλώσεις.

-Το τι κάνατε ως φοιτητική Μέριμνα το γνωρίζουμε και από την ανάρτηση της κας Σπύρτου. Περιμέναμε μία απάντηση πειστική και όχι δικαιολογίες που τελικά επιβεβαιώνουν το πρόβλημα, δηλαδή το σημερινό χάλι της εστίας και τα όσα γράψαμε. Και ποιος φταίει γι αυτό; Μα όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που  αποτελούν την Φοιτητική Μέριμνα. Σε λίγο θα μας πείτε πως φταίει ο  πόλεμος στην Ουκρανία για την κατάντια της φοιτητικής εστίας. Κι αυτό δείχνει την απώλεια ψυχραιμίας.

Δεν μας λέτε λέξη για  τις υγρασίες, τις σαπίλες, την έλλειψη θέρμανσης, τις ρωγμές από τον σεισμό του Ιανουαρίου 2022, την έλλειψη πόσιμου νερού, την μη λειτουργία των ανελκυστήρων. Ακόμα και την ημέρα που επισκεφθήκαμε την φοιτητική εστία οι ανελκυστήρες δεν λειτουργούσαν!!! Κι ανεβήκαμε από τις σκάλες. Τι να πούμε για την έλλειψη ζεστού νερού που αναγκάζονταν να το ζεστάνουν σε βραστήρα για να κάνουν μπάνιο; Κι όλα αυτά τα προσπερνάτε κε Νόβα με ένα απλό «υπάρχουν   προβλήματα» και χρειάζεται καλή θέληση για να λυθούν. Αυτά είναι προσβολή για τον πολιτισμένο κόσμο αγαπητή φοιτητική  Μέριμνα και ντροπή για μας τους Δυτικομακεδόνες.

Εσείς έχετε έναν διαφορετικό αξιακό κώδικα που δεν συμβαδίζει με τον δικό μας. Εμείς δεν βάζουμε κομματικές ταμπέλες στους φοιτητές. Τους βλέπουμε όλους με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια στοργή.

Εσάς δεν σας συγκινούν ούτε ότι ολόκληρο χειμώνα – και παρά  τα όσα λέτε ότι κάνατε – τα παιδιά έμειναν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, χωρίς πόσιμο νερό και τα βλέπετε ως απλά προβλήματα που με προσευχή θα τα ξεπεράσουμε. Εμάς μας εξοργίζουν. Και είναι άγνωστο αν θα έχουν αποκατασταθούν οι  βλάβες για τον φετινό χειμώνα. Φοβόμαστε πως οι λέξεις για σας έχουν χάσει το νόημα τους.

Αυτά που έγιναν, αυτά που κάνατε,  είναι πολύ λίγα κοντά σ αυτά που έπρεπε και επιβάλλεται άμεσα να γίνουν. Αν δεν μπορείτε να επισκευάσετε τις όποιες κακοτεχνίες που διαπιστώσατε και έγιναν όπως λέτε από «τα λαμόγια τους εργολάβους και τους μηχανικούς» κλείστε την, κάντε την περιστερώνα και νοικιάστε διαμερίσματα και ξενοδοχεία για να μείνουν οι φοιτητές. Αυτό το τριτοκοσμικό κτίριο που αποκαλείτε φοιτητική εστία είναι προσβολή για τον πολιτισμένο κόσμο.

Οι φοιτητικές παρατάξεις κε Νόβα θέλουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και δεν είναι αντίπαλοι κανενός παρά μόνο των συνθηκών που ζούνε. Να αφυπνίσουν την Μέριμνα θέλουν  η οποία βρίσκεται σε κατάσταση νιρβάνα.

Ναι η απουσία καρέκλας είναι  «μείζον πρόβλημα», διότι δείχνει έλλειψη μέριμνας. Εκτός και αν προτιμάτε τα φοιτητικά δωμάτια να είναι χωρίς καρέκλες. Όταν δεν μπορείτε να φροντίσετε τα απλά ζητήματα μιας καρέκλας πως θα λύσετε τα μεγάλα;

Απευθυνόμαστε προς τον πρύτανη τον κ. Θεοδουλίδη  και με την ευαισθησία που τον διακρίνει του ζητούμε να παρέμβει άμεσα να λύσει τα προβλήματα της φοιτητικής εστίας, για να μην ξαναζήσουν τα παιδιά μας τον εφιάλτη του περσινού χειμώνα. 

Εβελίνα Αριστείδου

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης