Λαθροαμμοληψία στον Σακουλέβα (…τις νύχτες σκάβουν τα «σπλάχνα» μου)

-Κάτι τέτοιες στιγμές που έρχομαι απέναντι στο «σύστημα» νοιώθω πραγματικά άβολα αλλά πρέπει να το κάνω, (κάποιος πρέπει να το κάνει) και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Το ήθος και η μαχητικότητα του δημοσιογράφου μπορεί να βγάλει από την ύπνωση το «σύστημα» ή τον καθιστούν σημείο αντιλεγομένων;

-Εργολήπτες, εμπειροτεχνίτες και μαντράδες οικοδομικών υλικών με ιδιόκτητα χωματουργικά μηχανήματα εμπορεύονται χρόνια τώρα την άμμο από τον ποταμό Σακουλέβα της Τ.Κ Νέου Καυκάσου Φλώρινας, η λαθροαμμοληψία έχει ρίζες δεκαετιών και συνεχίζει να τις απλώνει μέχρι και σήμερα.

-Το θράσος τους απύθμενο! μόλις 50 μέτρα από την ιστορική Σιδηροδρομική Γέφυρα του ΟΣΕ, την ώρα που γνωρίζουν ότι η νομοθεσία απαιτεί τα 300 μ. τουλάχιστον και μετά από ειδική άδεια που εκδίδει το δημόσιο.

-Εντάξει, αυτοί κάνουν το «χρέος» της τσέπης τους, κλέβουν την άμμο, προκαλούν πρόβλημα στην στατικότατα της γέφυράς, καταστρέφουν το περιβάλλον με την αλόγιστη λαθροαμμοληψία και όλα αυτά ως αντάλλαγμα τον εύκολο πλουτισμό από δημόσιο αγαθό.

-Το ζητούμενο είναι γιατί δεν κάνει το χρέος του «σύστημα»… οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα περισσότερο το πολυδύναμο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών που διαθέτει Ειδικές Ομάδες και είναι σε απόσταση 1,5 χιλ. από τον Σακουλέβα, γιατί δεν απέτρεψε την λαθροαμμοληψία μέχρι και σήμερα από τους γνωστούς αγνώστους επιτήδειους.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ