Λειτούργησαν σήμερα οι δύο λαϊκές αγορές στη Φλώρινα (φωτογραφίες & βίντεο)

Λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου, η νέα υπαίθρια λαϊκή αγορά,  παράλληλα με την ήδη καθιερωμένη λαϊκή αγορά του Δήμου Φλώρινας, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της διάδοσης του ιού COVID-19, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Φλωρινιώτες επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές για τα καθιερωμένα ψώνια τους όπως άλλωστε συνηθίζεται κάθε Τετάρτη στην πόλη μας.

Οι εντυπώσεις των περισσοτέρων ήταν θετικές αφού ο νέος χώρος είναι αρκετά μεγάλος και ο δρόμος φαρδύς ενώ η τοποθεσία στην οποία στήθηκαν οι πάγκοι είναι προσβάσιμη από τους περισσότερους κατοίκους.

Όχι μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι έμποροι και παραγωγοί στην πλειοψηφία τους έμειναν ικανοποιημένοι από τη νέα διάταξη των λαϊκών αγορών. Άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι δεν τους βολεύει και πρότειναν νέες λύσεις.

Μια καλή πρόταση είναι να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στον νέο χώρο που είναι άνετος και μεγάλος και να καταργηθεί η ήδη υπάρχουσα καθιερωμένη λαϊκή από τον κεντρικό δρόμο που είναι στενός και δυσλειτουργικός. Βέβαια για την υλοποίηση αυτής της ιδέας  θα χρειαστεί και η ανάλογη οργάνωση.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές στο μέλλον είναι η τήρηση των κανονισμών που ορίσθηκαν από τον Δήμο Φλώρινας και είναι οι εξής:

  • Οι πωλητές οφείλουν να φορούν γάντια και μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της λαϊκής.
  • Να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας των δύο -2- μέτρων από τους καταναλωτές .
  • Να έχουν απόσταση μεταξύ των προσόψεων των πάγκων πέντε -5- μέτρα με ενδιάμεσο τον χώρο ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Να χορηγούν γάντια μιας χρήσεως στους καταναλωτές για να μην αγγίζουν τα προϊόντα με τα χέρια .
  • Να τοποθετούν σε εμφανή σημεία αντισηπτικά υγρά για την χρήση των από το καταναλωτικό κοινό.
  • Να απολυμαίνουν τους πάγκους σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Να χρησιμοποιούν σκεύος με αντισηπτικό για την απολύμανση των κερμάτων κατά τη συναλλαγή .
  • Να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό υγείας.