Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών τέως ΟΕΚ

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, υπενθυμίζεται πως οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μπορούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, βάσει της Υπουργικής Απόφασης 52246/3173/26.01.2018.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ. Σκοπός της απόφασης ήταν να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δανειολήπτες στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. 

Συνεπώς, καλούνται όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί, να υποβάλουν άμεσα την ηλεκτρονική αίτησή τους, ώστε να μειωθεί το αρχικό ποσό του δανείου, να εξασφαλίσουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις και, σε περίπτωση αποδεδειγμένης οικονομικής δυσπραγίας, να τύχουν αναστολής καταβολής δόσεων. 

Η αίτηση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.oaed.gr/koinonike-politike-e-ypir

Επιλέξτε «Υποβάλω Αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ»