Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό

Συνδημότισσες, συνδημότες

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Φλώρινας τις τελευταίες ημέρες μας γεμίζει προβληματισμό και ανησυχία.

Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα, η υπεύθυνη στάση των πολιτών και η ετοιμότητα όλων των αρμόδιων φορέων, είχαν αποδώσει τα μέγιστα και ο Δήμος μας κατέγραφε από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων πανελλαδικά.

Μετά από τόσους μήνες περιοριστικών μέτρων, κατανοώ πλήρως την κούραση όλων. Ωστόσο, η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες.

Απευθύνω θερμή έκκληση προς όλες και όλους να μην αποκλίνουν στο ελάχιστο από την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κ.λπ.).

Όσα καταφέραμε να διαφυλάξουμε με κόπο και κόστος όλους αυτούς τους μήνες στον Δήμο μας, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε πολύ περισσότερο τώρα που βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί.

Καλώ λοιπόν όλους, επαγγελματίες, πολίτες, συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα, μικρούς και μεγάλους, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Είναι ζήτημα ευθύνης και χρέους απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Είναι ζήτημα σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας