Μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του «Αριστοτέλη» η Αλεξάνδρα Παπά

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει ότι την διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου αναλαμβάνει η Φλωρινιώτισσα μαέστρος κ. Αλεξάνδρα Παπά, μαθήτρια του αειμνήστου ευπατρίδη Δημητρίου Λιώτση – Ήρωα Πολέμου, Μαέστρου και Μεγάλου Ευεργέτου του Συλλόγου μας – που την μύησε και κατεύθυνε τα βήματά της στο θαυμαστό χώρο της Μουσικής.

Η παρουσίαση της νέας μαέστρου και η πρώτη συνάντηση με τα μέλη της Μικτής Χορωδίας, πραγματοποιήθηκε στις 11/12/2018 στον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ ευχαριστεί την – οικειοθελώς απελθούσα – μαέστρο κα Σοφία Μούλη (που συνεχίζει την προσφορά της στον «Αριστοτέλη» μέσα από τα Τμήματα της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτρης Λιώτσης») και εύχεται τα καλύτερα στη νέα μαέστρο κ. Αλεξάνδρα Παπά και σε όλα τα μέλη της Μικτής Χορωδίας, με τη βεβαιότητα ότι θα εξακολουθήσουν να τιμούν τη λαμπρή παράδοση του ιστορικότερου Τμήματος του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

———-

Παπά Αλεξάνδρα

Γεννήθηκε στην πόλη της Φλώρινας στις 22/07/1981.
Από την ηλικία των 5 ετών έως τα 18, ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτριος Λιώτσης» και έπειτα της Χορωδίας Κοριτσιών του βαρύτονου κ. Δημητρίου Λιώτση. Παράλληλα έκανε μαζί του σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο.

Σπούδασε στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του κ. Βαλεντίνου Πατρικίδη (Αρμονία, Αντίστιξη), φωνητική και πιάνο.
Στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας πήρε το Πτυχίο Φυγής.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στα Μουσικοπαιδαγωγικά.

Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή.

Στο Πανεπιστήμιο πήρε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας από τον κ. Μίλτο Λογιάδη και την κ. Μιράντα Καλδή.

Από το 2008 έχει αναλάβει τη διεύθυνση και διδασκαλία και των τριών Τμημάτων Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» (Μικτή Ενηλίκων, Εφηβική, Παιδική).

Παράλληλα, είναι μαέστρος σε Παιδική Σχολική Χορωδία και σε Μικτή Χορωδία Ενηλίκων στην Κοζάνη.