Μαθητές από την Φλώρινα στις 10 καλύτερες εικονικές επιχειρήσεις της Ελλάδας

Η μαθητική ομάδα Coconut Robotics συμμετείχε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2022» της Junior Achievement Greece με το EnviroSocial, ένα καινοτόμο κοινωνικό δίκτυο για το μικροκλίμα! Οι μαθητές μας Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Μπάλκος, Ασπασία Ντόβα και Αχιλλέας Παπαθανασίου υποστηριζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Αρβανιτάκη και Σωτήρη Γεωργίου από τον Όμιλο Μικροί Χάκερ Γυμνασίου – Λυκείου του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν το EnviroSocial σε σημαντικούς ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή:

·         Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής & Πρόεδρος Upstream – Partner BigPi Ventures – Συμπρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ

·         Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας

·         Έλλη Ανδριοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

·         Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

·         Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος, Επικεφαλής Εταιρικών Κοινωνικών Δράσεων Accenture, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

·         Μανίνα Μενιδιάτη, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Citi Ελλάδος

·         Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος HP, Ελλάδα & Κύπρος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 και ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, νέες γνωριμίες και δημιουργική αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες εννέα μαθητικές ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

·        Τον μέντορα μας κ. Γιάννη Βοΐλη, Assistant Vice President at Citi για την πολύτιμη βοήθεια του από την αρχή του προγράμματος και την στήριξη που μας παρείχε σε κάθε μας βήμα. Τον αισθανόμαστε πλέον ως αναπόσπαστο μέλος της ομάδας μας!

·         Την Inspirational mentor μας και Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για την υποστήριξη και την έμπνευση που μας παρείχε.

·         Το Junior Achievement Greece για την μοναδική ευκαιρία που μας έδωσε μέσα από αυτόν τον θεσμό ώστε να εξελιχθούμε, και ειδικότερα τις κυρίες Μαρία Γιαννέτου και Ελίζα Παυλίδη για την συχνή και άμεση επικοινωνία.

·     Τα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ» και συγκεκριμένα την κα. Βαλίνα Ρόζα για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και προωθητικών εντύπων.

·     Το κατάστημα «Στυλ» και συγκεκριμένα την κα. Όλγα Γιαλαουτζίδου για την χορήγηση των ενδυμάτων.

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε τις υπόλοιπες μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό για τις καταπληκτικές ιδέες τους και ειδικότερα τους νικητές Microgreens Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς, στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Εσθονία.