ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας εκφράζει την ανείπωτη οδύνη του για  την τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες  και στις οικογένειες των αγνοουμένων να ξανασμίξουν γρήγορα με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα σε όλους εκείνους, που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα και ήδη στον σχεδιασμό του εργατικού μας κέντρου έχουν προγραμματιστεί  ενέργειες στήριξης και αλληλεγγύης στα θύματα των πυρκαγιών.

Είναι στιγμές, που πρέπει όλοι μας, να σκύψουμε και να αγκαλιάσουμε τους πληγέντες και τις οικογένειες τους, που μέσα σε λίγες ώρες είδαν τους κόπους μια ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται και  να γίνονται στάχτη. Να αγκαλιάσουμε τις οικογένειες των θυμάτων, που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν τους ανθρώπους τους στην κόλαση της πύρινης λαίλαπας. Να αγκαλιάσουμε και τις οικογένειες των δεκάδων αγνοουμένων, που όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία τους εντείνεται για τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια, τους φίλους τους, τους δικούς τους ανθρώπους.

Συγχαίρουμε και ευγνωμονούμε, τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας που με αυτοθυσία, υπερέβαλαν εαυτούς για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας και για την προστασία των περιουσιών τους αλλά  και στους αφανείς ήρωες, τους εθελοντές – απλούς πολίτες που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν με την διαχείριση της τραγωδίας.

Η στιγμή αυτή δεν ενδείκνυται (προς το παρών) για απόδοση ευθυνών αλλά απαιτείται η έμπρακτη στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ