ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Σ. ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ως Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, χαιρετίζω την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους στην πολιτική, οικονομική και οικογενειακή ζωή. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή πολύτιμων διδαγμάτων για όλους μας.

Ημέρα αναγνώρισης της αξίας της Ελληνίδας γυναίκας, ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου και συμπαραστάτη.

Η ζωή είναι συνυφασμένη με τη συμμετοχή και τη δημιουργική παρουσία της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Αυτές τις εποχές της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η οικογένεια αποτελεί τον ύστατο πυρήνα συνοχής και αλληλεγγύης. Η γυναίκα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και τον βασικό συνδετικό κρίκο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ισορροπήσει ανάμεσα στους πολύπλοκους ρόλους που έχει αναλάβει στη σύγχρονη εποχή.

Χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί αρωγός και να διευκολύνει κάθε προσπάθεια που προωθεί τη διεύρυνση της συμμετοχής και της ισότιμης παρουσίας της γυναίκας στον κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό βίο και να δυναμώσει αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ως Περιφερειακή Ενότητα στηρίζουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας στην τοπική κοινωνία και κυρίως προσπαθούμε να ενισχύσουμε  την παρουσία της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Χρόνια σας πολλά!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος