Νέα πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη Google για 3.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας  σας  ενημερώνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και της Google για 3.000 ανέργους που θα αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τομείς υψηλής ζήτησης, που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση να εργαστούν στο αντικείμενο.

Τα Πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση και προετοιμασία για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.

Στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν online στους ρυθμούς που επιθυμούν οι ίδιοι, ή και όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν καριέρα, αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή εκπαίδευση. Μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο, ενώ δεν προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή πτυχίο και αναγνωρίζονται από εργοδότες των παραπάνω κλάδων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ