Ξένοι Επαγγελματίες του τουρισμού ανακαλύπτουν τη Δυτική Μακεδονία μέσα από το Fam- Press Trip της εταιρίας τουρισμού

Με πυξίδα τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου, ταξιδεύει το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία που υλοποιεί η Εταιρεία Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, την περίοδο 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Απαρτίζεται από 8 επαγγελματίες του τουρισμού εμπειρίας διαφορετικών εθνικοτήτων και 1 Ελληνο-Αμερικανίδα δημοσιογράφο με ειδίκευση στην Βόρειο-Αμερικανική αγορά (ΗΠΑ – Καναδάς).

Στο σχεδιασμό του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν γαστρονομικές, οινικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και άλλες εμπειρίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Υλοποιώντας το πρώτο μέρος του ταξιδιού, το γκρουπ ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Βεργίνα. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β’ και το μουσείο της Βεργίνας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Νυμφαίο Φλώρινας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το καταφύγιο αρκούδας του Αρκτούρου καθώς επίσης να ξεναγηθούν στον παραδοσιακό οικισμό και τα αξιοθέατά του.

Βραβευμένο οινοποιείο του Αμυνταίου ήταν ο επόμενος προορισμός με παράλληλη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και γευστική δοκιμή – παρουσίαση των πιο σημαντικών ετικετών.

Μένοντας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις εταιρείας παραγωγής προϊόντων πιπεριάς Φλωρίνης με παρουσίαση και γευστική δοκιμή.

Η γαστρονομία της περιοχής αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με γεύματα που παρατέθηκαν σε Βραβευμένα Εστιατόρια στο Ξινό Νερό και στο Σκλήθρο αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια.

Το ταξίδι συνεχίζεται με μεγάλο ενθουσιασμό και θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις στη συνέχεια….