Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Γιάννης Πλιάτσικας

Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί, ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, μετά από καθυστέρηση τριών ημερών,  αφού η προβλεπόμενη ημερομηνία ήταν η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πρώτος εμβολιάστηκε νοσηλευτής του Νοσοκομείου ενώ ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Δημάκης, Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Φλώρινας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ίδιος δήλωσε:  «Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα, ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Θεωρώ ότι είναι εθνική υποχρέωση να εμβολιαστούμε και όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας δεν πρέπει να κυριαρχήσουν. Το εμβόλιο και όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν από τις άλλες εταιρίες είναι τα μοναδικά όπλα που έχουμε και πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών.  Από το ιατρικό προσωπικό έχουμε καθολική συμμετοχή για τον εμβολιασμό, ενώ κάποιοι που δεν θα εμβολιαστούν σε αυτή τη φάση είναι γιατί είχαν νοσήσει και έχουν αντισώματα. Από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό οι περισσότεροι δήλωσαν να εμβολιαστούν».

Για τον εμβολιασμό, τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου, το ποσοστό συμμετοχής αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει για τον εμβολιασμό των πολιτών, μίλησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Χρήστος Παπούλκας. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Φλώρινας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το Νοσοκομείο Φλώρινας ακολούθησε τα υπόλοιπα Νοσοκομεία κατά 3  μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί από την υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Έχει γίνει προμήθεια κάποιου αριθμού δόσεων εμβολίων προκειμένου να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί οι οποίοι δήλωσαν θετικοί στον εμβολιασμό σε αυτή τη φάση.

Έχουν έρθει τα εμβόλια που παραγγείλαμε τα οποία προβλεπόντουσαν για τον αριθμό των εργαζομένων που θα εμβολιαστούν.  Υπάρχει μία πρόβλεψη να γίνουν μέχρι 240 εμβολιασμοί σε αυτή τη φάση. Το νούμερο αυτό δεν είναι στο 100% των εργαζομένων αλλά είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο και πιστεύω ότι στην πορεία ενδεχομένως να μπουν και άλλοι υγειονομικοί υπάλληλοι.  Επειδή το εγχείρημα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και εθνικό, και από τη στιγμή που πλέον οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει αλλά και στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει αυτή τη στιγμή τις 20.000, εκτιμώ ότι αν όχι σε αυτή τη φάση, στη δεύτερη θα εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος τόσο του υγειονομικού προσωπικού όσο και του γενικότερου πληθυσμού της χώρας γιατί θα αρθούν οι όποιες αντιστάσεις υπήρχαν σε αυτή τη φάση.

Μετά τις 20 Ιανουαρίου οι πολίτες θα ενημερωθούν αφού θα δημιουργηθεί συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα δηλώνουν την πρόθεση και την επιθυμία εμβολιασμού».