Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης της μάντρας στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης της μάντρας στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας

Ξεκίνησαν, την Τρίτη 28 Αυγούστου, οι εργασίες ανακαίνισης της μάντρας της Π.Ε. Φλώρινας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας (κοντά στον κύκλο), παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Αντωνιάδη.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Μπίρος:

“Ξεκινήσαμε τις εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου της μάντρας με τη βοήθεια της ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε γιατί μας έδωσε έναν γερανό για να μπορέσουμε να μετακινήσουμε τα μηχανήματα, που είναι πολύ παλιά και δημιουργούσαν μια εστία μόλυνσης στην είσοδο της πόλης.

Σκοπός μας είναι ο συγκεκριμένος χώρος να διαμορφωθεί προσωρινά ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους. Μετέπειτα θα δούμε αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, με τη δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου σε αυτό το σημείο.

Θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός έπρεπε να έχει καθαριστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και να δοθεί στους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας.”