Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στη Φλώρινα και στην Πρέσπα

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στη Φλώρινα και στην Πρέσπα

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους Δημάρχους Φλώρινας και Πρεσπών κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και Παναγιώτη Πασχαλίδη αντίστοιχα ανακοινώθηκε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στη Φλώρινα και παραρτήματος στην Πρέσπα.

Ο κ. Γιάννης Βοσκόπουλος ανέφερε ότι:  «Το Κέντρο Κοινότητας αναφέρεται στην υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών, στην εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στη διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι συμπληρωματικό της πρόνοιας, η οποία εξυπηρετεί τους τρεις δήμους του πρώην νομού Φλώρινας δηλαδή το Αμύνταιο, τη Φλώρινα και την Πρέσπα, και  θα εξυπηρετεί τους δύο δήμους της Φλώρινας και του Αμυνταίου ενώ η Πρέσπα θα έχει το δικό της».

Ο κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης είπε: «Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας έχει αναβαθμίσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε κοινωνική αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας. Από την αρχή της θητείας μας, στο απόγειο της κρίσης, είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες για τους δικαιούχους και τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας.

Προχωρήσαμε στη μείωση των τελών ύδρευσης, παρέχουμε πληροφορίες για τις δυνατότητες των πολιτών, παρέχουμε βοήθεια από τον προϋπολογισμό του Δήμου σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη  και ζητήσαμε από την κυβέρνηση τη μείωση στην προμήθεια των ξύλων.

Για το λειτουργία του κέντρου Κοινότητας στο δήμο μας έχω να πω ότι θα φέρουμε τις πολιτικές της κοινωνικής αλληλεγγύης σε ανώτερο επίπεδο αξιοποιώντας τις επιστημονικές γνώσεις της υπαλλήλου του καθώς και την αφοσίωσή της στο λειτούργημα.

Αποκτά κοινωνική υπηρεσία για  πρώτη φορά ο δήμος Πρεσπών και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρον αυτή τη δυνατότητα που μας προσφέρεται γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια μίλησαν οι υπάλληλοι του κέντρου κοινότητας για τις δραστηριότητες που έχουν αναλάβει.