Ολοκληρώθηκε η δίκη των συνδικαλιστών αγροτών στα δικαστήρια Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από δύο ολοήμερες ακροαματικές διαδικασίες, ολοκληρώθηκε η δίκη των συνδικαλιστών αγροτών στα δικαστήρια Λάρισας. Η συνήγορος υπεράσπισης κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι πρόκειται για μια πολιτική δίκη συνδικαλιστών του αγροτικού χώρου και πως θα έπρεπε σήμερα να δικάζονται όλοι οι αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα του 2019. Επίσης, η συμμετοχή των συναδέλφων στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία αναγνωρίζεται ως επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι αυτή που σηματοδοτούσε και καθόριζε το δικαστήριο ως πολιτικό.

Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι οι αγώνες των παραγωγών δεν διώκονται, άρα δεν μπορούν να διώκονται και οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

« Η αθωωτική απόφαση των συναδέλφων μας δίνει το κουράγιο, αλλά και την υποχρέωση, να συνεχίζουμε καθημερινά τον αγώνα μας», δήλωσε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, κ. Διαμάντω Κρητικού, μετά τη λήξη της διήμερης δίκης των συναδέλφων, συνδικαλιστών αγροτών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ