Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζεται ως συνέχεια του περσινού αντίστοιχου προγράμματος «Παρέμβαση». Πολλοί συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του Δήμου Αμυνταίου και υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις στο Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗΚΕΑ που ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης και τα Κ.Ε.Π. Αμυνταίου, Αετού, Βαρικού, Λεχόβου και Νυμφαίου.

Οι υπεύθυνοι της ΔΗΚΕΑ έχουν συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις και τις καταχωρούν ηλεκτρονικά για να διαβιβάσουν το σύνολο των αιτημάτων στην αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φλώρινας, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxis Net. Την περασμένη χρονιά ο Δήμος Αμυνταίου ήταν πρωτοπόρος στην αξιοποίηση αυτού του κοινωνικού προγράμματος και σε συνδυασμό με το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποίησε διανομές ποιοτικών τροφίμων στους δικαιούχους συνδημότες μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αμυνταίου κ. Γιώργος Ψαλλίδας δήλωσε ότι «Ο Δήμος Αμυνταίου και η ΔΗΚΕΑ συμμετέχουν δυναμικά στο πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για κοινωνική στήριξη των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Η αποτελεσματική υποστήριξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά και όλες οι υπόλοιπες δράσεις της ΔΗΚΕΑ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κατάργηση τέτοιων δομών θα επιφέρει πλήγμα στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες».

 

 Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου