Οριστικοί πίνακες κατάταξης 1.500 ωφελουμένων του Β΄ κύκλου του Προγράμματος Ψηφιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ – Google

Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, του δωρεάν διαδικτυακού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Ψηφιακό Μάρκετινγκ – Β’ Κύκλος» στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Η κατάρτιση των οριστικών πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους του προγράμματος, με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Google και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων υλοποίησης του προγράμματος, οι ωφελούμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα της Google το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Οι ωφελούμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, παρακολουθώντας εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για πέντε χιλιάδες (5.000) ανέργους. Όσοι επιλεγούν στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για είκοσι δύο (22) ημέρες τον μήνα και έξι (6) ώρες την ημέρα. Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 € και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020” και το Ελληνικό Δημόσιο.