Ο Δήμος Αμυνταίου αξιοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU

Ο Δήμος Αμυνταίου αξιοποιώντας την χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU ολοκλήρωσε την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους σύμφωνα με την εφαρμογή των προδιαγραφών που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα σημεία Wifi4EU αποτελούν 10 επιπλέον σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του Δήμου και εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων που παρέχουν άμεση πρόσβαση σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του Δήμου. Τα νέα σημεία περιλαμβάνουν πλατείες και κεντρικά σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων Αετού, Αμυνταίου, Λεχόβου και Φιλώτα. Υπάρχει προγραμματισμός σε επόμενη δράση να προστεθούν κι άλλα σημεία του Δήμου Αμυνταίου.

Οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασύρματου Δικτύου:

Εφόσον είστε εντός της εμβέλειας των παραπάνω Hotspots, πραγματοποιήστε αναζήτηση των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων από τη συσκευή σας και επιλέξετε το SSID με όνομα «Wifi4EU».

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU:

Στην συνέχεια ανοίγει αυτόματα ο φυλλομετρητής (web browser) της συσκευής μας και εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU. Πατάτε το κουμπί Σύνδεση-LOGIN, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης.

 

Γραφείο Τύπου                                                                                                               Δήμου Αμυνταίου