Ο Δήμος Φλώρινας χρηματοδοτεί την εγκατάσταση πέντε σεισμογράφων στην περιοχή

Μετά τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης επικοινώνησε άμεσα με κορυφαίους σεισμολόγους της χώρας, μεταξύ αυτών και με τον συμπατριώτη μας κ. Θεόδωρο Τσαπάνο.

Στο πλαίσιο αυτό η επικοινωνία τους ήταν συνεχής και μάλιστα υπήρξε και συνάντηση του κ. Γιαννάκη με τον κ. Τσάπανο στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν ενδελεχώς οι προοπτικές συνεργασίες.

Ο Δήμος Φλώρινας, έχοντας ως βασικό μέλημα την προστασία, την ασφάλεια και την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, προχωρά στην χρηματοδότηση εγκατάστασης  πέντε σεισμογράφων σε διαφορετικά σημεία, από την ερευνητική ομάδα του τομέα Γεωφυσικής του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. με επικεφαλής τον κ. Τσάπανο, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τους.

Οι σεισμογράφοι τοποθετήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στα δημοτικά σχολεία Κάτω Κλεινών, Μελίτης και Κάτω Υδρούσας και στο κοινοτικό κατάστημα Αλώνων. Θα καταγράφουν σε 24ωρη βάση τη σεισμικότητα της περιοχής, προκειμένου να εξαχθούν ουσιαστικά και χρήσιμα συμπεράσματα για τη σεισμική ακολουθία και τον εντοπισμό και παρακολούθηση των ρηγμάτων.

Η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής από την ερευνητική ομάδα θα είναι συνεχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας που αποφασίστηκε μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρου Τσάπανου.

Ο κ. Γιαννάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και ενημέρωσης, που από την πρώτη στιγμή πήρε η δημοτική αρχή.