Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας εκπροσωπεί τη νεολαία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Παγκόσμια συνάντηση του Δικτύου Νεότητας

Με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 το Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας είχε την τιμή να εκπροσωπήσει συνολικά την ελληνική ερυθροσταυρική νέα γενιά στο διαδικτυακό Global Youth Network Meeting του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού!

Στη συνάντηση, τη νεότητα της Φλώρινας και της χώρας εκπροσώπησε επάξια η υπεύθυνη Κατερίνα Μάρου. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε η δράση των αντίστοιχων ομάδων από όλες τις ηπείρους και συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις και προοπτικές συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που είναι αναγκαίο να τεθούν ως προτεραιότητα για το έτος 2021, όπως η κλιματική αλλαγή και η πνευματική-ψυχική υγεία.

Η εμπειρία ήταν πολύτιμη, εκτός από ιδιαίτερα τιμητική, αφού έθεσε τις βάσεις για συμπράξεις και για μία άριστη δυναμική των δράσεων που μόλις ξεκινούν!

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στη Διεύθυνση Νεότητας Περιφέρειας του ΕΕΣ για την εξαιρετική πρόταση συνεργασίας.

Το Τμήμα Νεότητας Φλώρινας του ΕΕΣ έχει δράση ήδη ενός έτους και θεσμοθετήθηκε επίσημα πρόσφατα, μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας προς το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δέχεται παιδιά και νέους/νέες 8-28 ετών, με σκοπό τη συμμετοχή τους σε ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και δράσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα τη νέα γενιά.

Στο επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνει ευρύτερη πρόσκληση προς νέους και νέες του τόπου μας, ώστε να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος και να βιώσουν την εμπειρία της ομαδικότητας και της προσφοράς!

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ, Άννα Μπαφίτη