Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ

Μπορεί να είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο το ότι έκλεισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και η Παθολογική Κλινική του, περισσότερο όμως  Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο είναι το γεγονός ότι κάποιοι επέτρεψαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.

Η εξέλιξη αυτή μόνο δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να έχει και ως εκ τούτου είναι καταδικαστέα και κατακριτέα.

Σε μια περιοχή που αποτελεί το Ενεργειακό Κέντρο της χώρας, με χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά αντιμετωπίζουν επισφαλείς συνθήκες, που αναγκάζονται να λειτουργούν σε επικίνδυνο περιβάλλον και έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ΖΩΗ, το να κλείνουν τμήματα όπως είναι τα επείγοντα περιστατικά και η Παθολογική, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

Την ώρα που τα νοσοκομεία μας θα έπρεπε, λόγω των αυξημένων αναγκών, να ενισχύονται με ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, εδώ συμβαίνει το παράλογο, όχι απλά να υποβαθμίζονται, αλλά να κλείνουν!!!

Η καθημερινότητα στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θέλει να τη ζούμε «με την ψυχή στο στόμα», με τον φόβο των εργατικών ατυχημάτων.

Τώρα, στον φόβο αυτό έρχεται να προστεθεί και ο τρόμος του πως θα αντιμετωπιστούν τα περιστατικά αυτά σε περίπτωση που  – αν ό μη γένοιτο- προκύψουν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρών πάντα σε όποια προσπάθεια έγινε διαχρονικά για την αποτροπή αρνητικών εξελίξεων στα νοσοκομεία μας, καλεί τους υπεύθυνους για την αρνητική αυτή εξέλιξη, να προβούν ΑΜΕΣΑ σε κάθε δυνατή ενέργεια, να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ κάθε δυνατή πρωτοβουλία, να οχλήσουν ΑΜΕΣΑ τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη, έτσι ώστε να επιτευχθεί, όχι απλά η επαναλειτουργία των τμημάτων, αλλά και η ενίσχυσή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν την ευθύνη για κάθε τι που μπορεί να συμβεί.    

Σε κάθε περίπτωση, θέτουμε τα στελέχη του Σωματείου στη διάθεση κάθε προσπάθειας που επιβάλλεται να  γίνει.

 

 

Γραφείο Τύπου