Ο Φλωρινιώτης Περικλής Μήτκας νέος πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Νέος Πρύτανης  του Α.Π.Θ  ο πρώτος των πρώτων το φαινόμενο το άτομο που ξεχώρισε απο τα μαθητικά του χρόνια όχι μόνο για τις επιδόσεις του στα μαθήματα αλλά για το ήθος και τον άμεμπτο χαρακτήρα του. Ο Περικλής πάντα έκανε τη διαφορά, πάντα ήταν το κάτι παραπάνω. Είμασταν σίγουροι για την πορεία του. Αναλαμβάνει το τιμόνι του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας σε μια πολύ δύσκολη εποχή με μεγάλα προβλήματα (απολύσεις προσωπικού, περικοπές κονδυλίων, αξιολόγηση), είμαστε όμως σίγουροι πως οι ικανοί στα δύσκολα φαίνονται και ο Περικλής  έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όλοι οι Φλωρινιώτες νιώθουμε  υπερήφανοι για την εκλογή του κ. Μήτκα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, εκλέχθηκε πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπως προέκυψε από την επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τους 2048 εκλέκτορες, ψήφισαν 1.706 (υπήρξαν 61 λευκά). Από αυτούς ο κ.Μήτκας έλαβε 928 ψήφους και ποσοστό 56,41%, έναντι του αντιπάλου του, καθηγητή Νανοτεχνολογίας, Στέργιου Λογοθετίδη, ο οποίος έλαβε 717 ψήφους και ποσοστό 43,59%.
Ο νέος πρύτανης αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, με τετραετή θητεία.
Προεκλογικά, είχε ανακοινώσει ως υποψήφιους αναπληρωτές πρυτάνεις τους: Αργυροπούλου – Πατάκα Παρασκευή, καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής, Βαρσακέλη Νίκο, αναπληρωτής καθηγητής-διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Λαόπουλο Θεόδωρο, αναπληρωτή καθηγητή Ηλεκτρονικής τους τμήματος Φυσικής.

Βιογραφικό Περικλή Μήτκα
Ο Περικλής Μήτκας αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΑΠΘ και έλαβε μάστερ και διδακτορικό στη Μηχανική Υπολογιστών από το Syracuse University της Νέας Υόρκης.
Εργάστηκε ως επίκουρος και στη συνέχεια ως αναπληρωτής καθηγητής στο Colorado State University των ΗΠΑ, όπου, μεταξύ άλλων, ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Οπτικών Υπολογιστών και διεξήγαγε έρευνα στο Ερευνητικό Κέντρο Οπτοηλεκτρονικών Συστημάτων της NSF. Κατά το έτος 1996-97 συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με το Vrije University των Βρυξελλών.
Από το 2006 είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 2005 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών του Τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών.
Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος (2001-05) και Πρόεδρος (2011-13) του Τμήματος, Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρονικής Υπολογιστών (2005-07), μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής (2011-13) και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ (2011-12).
Από το 2010 έχει την ευθύνη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και έχει διατελέσει Πρόεδρος ή μέλος πολλών πανεπιστημιακών επιτροπών. Συνεργάζεται επίσης ερευνητικά με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), όπου χρημάτισε Αναπληρωτής Διευθυντής (2002-09).
Διετέλεσε μέλος της προσωρινής Γενικής Συνέλευσης (2006-09) και Πρόεδρος (2009-10) του νεοσυσταθέντος Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία, καθώς και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ίδιου Πανεπιστημίου τη διετία 2009-2010.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων και γνώσης, εξόρυξη δεδομένων, πράκτορες λογισμικού για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για περιβαλλοντικές και βιολογικές εφαρμογές. Διδάσκει τα μαθήματα Δομές Δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού και Βάσεις Δεδομένων σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και προχωρημένα θέματα λογισμικού σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Υπό την επίβλεψή του έχουν ολοκληρωθεί 14 διδακτορικές διατριβές, 19 μεταπτυχιακές εργασίες και πάνω από 100 διπλωματικές εργασίες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.
Το ερευνητικό/συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει ένα βιβλίο, 70 εργασίες σε περιοδικά, 80 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων, ανακοινώσεις σε συνέδρια κ.α. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών έργων, τα περισσότερα ως επιστημονικώς υπεύθυνος ή γενικός συντονιστής.
Έχει επίσης διαχειριστεί ως ιδρυματικός υπεύθυνος μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο ΑΠΘ, όπως το ΕΠΕΑΕΚ “Ενίσχυση Σπουδών Πληροφορικής” και τα “Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα – Open Courses”. Η ομάδα του έλαβε το 1ο βραβείο στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό Trading Agent Competition, το 2005 στο Εδιμβούργο, το 2010 στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ και το 2012 στη Valencia της Ισπανίας, με διάφορες εκδοχές του πράκτορα λογισμικού Mertacor.
Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2008-10) και του ΔΣ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (2010-12 και 2014-) και είναι μέλος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης από το 2013. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1985. Από το 2006 ως το 2013 διετέλεσε πρόεδρος των μόνιμων επιτροπών Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

—————————————————————-

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Ο σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΘΕΡΟΜΟΤΑΤΑ το διακεκριμένο επιστήμονα, τιμώντα στο έπακρο τη γενέτειρα, συμπατριώτη και μέλος του Συλλόγου μας Περικλή Ακύλα Μήτκα, για την πανάξια εκλογή του στο λίαν τιμητικό αξίωμα του πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο αριθμητικά πανεπιστήμιο της χώρας, αλλά πολύπαθο, με πολλά δυσεπίλυτα και σύνθετα προβλήματα, την κατάλληλη στιγμή βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια ενός πανάξιου και εντιμότατου ανθρώπου, που ο αξιακός του κώδικας συνέχεται με τις αξίες του ‘’ευ ζειν’’ του Αριστοτέλη. Εφεξής, θα το γνωρίζει και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αλλά και σύμπασα η ακαδημαϊκή κοινότητα.

ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ                            ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΤΖΑΚΗ

——————————————————————–

Ζήτωωωω ο νέος Πρύτανης του ΑΠΘ

Ο Φλωρινιώτης Περικλής Μήτκας, Καθηγητής του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ βρίσκεται στην κορυφή του καλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας.

Πανηγυρίζω ως Φλωρινιώτης… Πανηγυρίζω ως Φίλος… Μα περισσότερο πανηγυρίζω γιατί στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την χώρα μας εκλέχθηκε ο ΑΞΙΟΣ!!!

Χωρίς κομματικά παρασκήνια, με σοβαρότητα και μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη του εκλέχθηκε ο νέος Πρύτανης του ΑΠΘ !

Τώρα μπορώ να πάω να κοιμηθώ και να ονειρευτώ το καλύτερο μέλλον της χώρας μας…

Η αρχή, φίλοι μου έγινε…

Δημήτριος Γάκης

Διευθυντής

Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων

Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ

 

———————————————————————–

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

 Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», συγχαίρει τον νέο Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Περικλή Ακ. Μήτκα, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και παλαιό μέλος του ΔΣ του ΦΣΦΑ, για την εκλογή του στο ύψιστο πανεπιστημιακό αξίωμα.

 Τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”