Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας στο Erasmus+ ΚΑ2 now Innovation in Youth Work

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας στο Erasmus+ ΚΑ2 now Innovation in Youth Work,που έλαβε χώρα στο Βερολίνο,19-22 Φλεβάρη 2019.

Μια ακόμη εξαιρετικά σημαντική συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας στο Erasmus+ ΚΑ2 now Innovation in Youth Work, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 19 έως και 22 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερες από 40 χώρες, 140 συμμετέχοντες και 30 εκπρόσωποι εθνικών υπηρεσιών για το Erasmus+ συζήτησαν για την διαμόρφωση του πλαισίου, της ενίσχυσης των στρατηγικών συνεργασιών και την καινοτομία στο τομέα της νεολαίας.

Ανάμεσα στα 12 καινοτόμα προγράμματα που επιλέχθηκαν ως πρότυπα έργα καλής πρακτικής και παρουσιάστηκαν, ήταν και η Στρατηγική Σύμπραξη μεταξύ Ελλάδας- Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας και εταίρους τον ΟΕΝΕΦ, Youth Work Ireland Tipperary, Momentum World και του Πανεπιστημίου Limerick Institute of Technology.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, παρουσίασε το έργο σε μια 45 λεπτή εισήγηση δεχόμενος τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων και απαντώντας στα ερωτήματα.

Ο ΟΕΝΕΦ μετά από μια και πλέον δεκαετία εξελίσσεται σε φορέα καινοτομίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και συμβάλει πολλαπλά στην ανάδειξη της Νεολαίας μέσα από εκτεταμένο δίκτυο συνεργασιών. Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουμε κάνει πράξη την στήριξη της Καινοτομίας, την προώθηση της νεολαίας και την ενδυνάμωση των σύγχρονων ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών.

 

Οι Νέοι μπροστά!