Παραχωρήθηκε στον Δήμο Φλώρινας το ακίνητο της “Πάνω Μπουάτ” για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής

Μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στη δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο Φλώρινας ακινήτου στην περιοχή του Γεωργικού Σταθμού (πάνω Μπουάτ).

Πρόκειται για ακίνητο συνολικού εμβαδού 38.148 τ.μ., το οποίο παραχωρείται με σκοπό τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα να “ζωντανέψει” και πάλι ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής, που αποτελούσε σημείο αναφοράς για όλους τους Φλωρινιώτες επί δεκαετίες και φυσικά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής της άνω πόλης.

Η συγκεκριμένη παραχώρηση έρχεται σε συνέχεια της παραχώρησης στον Δήμο Φλώρινας των δύο οικοπέδων στα οποία έχει ανεγερθεί το κτίριο του Κολυμβητηρίου, για να καταδείξει τόσο τη στενή και συνεχή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και τη διάθεση της για διεκδίκηση και επίλυση χρόνιων και βασικών προβλημάτων και παραλείψεων.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή με σταθερά βήματα προχωρά στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, με σημαντικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ευχαρίστησε δε για τη συμβολή τους στην εξέλιξη αυτή τον κ. Μάκη Βορίδη και τον κ. Σπήλιο Λιβανό, πρώην και νυν Υπουργούς Ανάπτυξης και Τροφίμων αντίστοιχα, καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.