Παύθηκε από τα καθήκοντα του ο Διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας

Για «σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας» και για «σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο», η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συναντίληψη με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας με χθεσινή του απόφαση προχώρησε στην παύση από τα καθήκοντα του τον Διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας  Νίκο Κοτοπούλη.

 

Για όσους «παροικούν την Ιερουσαλήμ» γνωρίζανε ότι ήταν θέμα χρόνου η αντικατάσταση του.

Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κ. Κοτοπούλης, όπως και ο κάθε διοικητής νοσοκομείου δεν είναι «σούπερμαν», όπως ανέφερε κι  ο κ. Φωτήλας  βουλευτής ΝΔ, για να λύσει τα προβλήματα. Έχει τις ευθύνες του αλλά οι κύριες ευθύνες βαρύνουν την ηγεσία του υπουργείου υγείας, η οποία δεν έχει ένα σαφή προσανατολισμό και σχέδιο για την υγεία. Τρέχει πίσω από τα γεγονότα τα οποία βέβαια πάντα την ξεπερνούν και πολλαπλασιάζονται.

Είναι βέβαιο ότι όποιος διοικητής και νά ρθει τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι δομικά και ως τέτοια πάντα θα είναι πιο μπροστά από τη διοίκηση και πάντα ο διοικητής θα φαίνεται ως αποτυχημένος. Είναι γνωστό ότι   το σύνολο των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας  «Προσωρινά και μέχρι το πέρας της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης, χρέη διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας θα ασκήσει διοικητής άλλου νοσοκομείου της 3ης ΥΠΕ».

Θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του κ. Κοτοπούλη; Θα μας διαφωτίσει για την απομάκρυνση του;

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας αναφέρονται τα εξής:

«Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2017

Στα πλαίσια της αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάλεσε σε συνάντηση το διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας, κο Κοτοπούλη Νικόλαο, καθώς έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας.

Στη συνάντηση ζητήθηκαν από τον κο Κοτοπούλη εξηγήσεις σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν. Δεδομένου ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η ΥΠΕ), θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, για την παύση του κου Κοτοπούλη από τα καθήκοντα του διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας.

Προσωρινά και μέχρι το πέρας της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης, χρέη διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας θα ασκήσει διοικητής άλλου νοσοκομείου της 3ης ΥΠΕ, ο οποίος θα επιλεγεί σε συνεννόηση με της διοίκησή της».

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης