Ποδηλατική εξόρμηση από το τμήμα νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας

Tο Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη σε δράση ποδηλασίας και ενημέρωσης στην πόλη της Φλώρινας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, με ώρα συγκέντρωσης τις 17:00 και με αφετηρία το προαύλιο του Διοικητηρίου (Πτολεμαίων 1), όπου εδρεύει και το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του ΕΕΣ. Θα έχει συνολική μέγιστη διάρκεια 2 (δύο) ωρών.

Η ποδηλατική εξόρμηση έχει ως σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της φυσικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρχουν 3 (τρία) σημεία εξερεύνησης, που θα πρέπει να εντοπίσουν οι συμμετέχουσες/οντες με τη χρήση του google maps. Σε αυτά τα σημεία, εθελοντές και εθελόντριες του Τμήματος Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού θα παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τον άθληση και τις αξίες του Ερυθρού Σταυρού, και θα παίζουν διαδραστικά παιχνίδια με τους ποδηλάτες. Στη διαδρομή θα μοιραστούν νερό και υγιεινά σνακ.

Οι ποδηλάτες είναι αναγκαίο να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο με σύνδεση στο διαδίκτυο, κράνος, δεύτερη μπλούζα, καπέλο, σακίδιο, αδιάβροχο σε περίπτωση κακοκαιρίας, τα φάρμακά τους σε περίπτωση ιδιαίτερης ασθένειας και να φορούν άνετα αθλητικά παπούτσια.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί η υγειονομική κάλυψη από ειδικό ορθοπεδικό ιατρό, καθώς και από εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού.

Επισημαίνεται ότι ανήλικοι και ανήλικες κάτω των 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από άτομο άνω των 16.

Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://bit.ly/3B0954J (έως Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022).

Εφόσον μεσολαβήσει απαγόρευση πραγματοποίησης της δράσης λόγω καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας, Άννα Μπαφίτη

Ο Ταμίας και εθελοντής Νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας, Άκης Δημητρίου

Η Υπεύθυνη του Τμήματος Νεότητας του ΕΕΣ Φλώρινας, Κατερίνα Μάρου