Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας αύριο 10:00-14:00

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας να λύσει τη μίσθωση με την εταιρεία που είχε τα δικαιώματα εξόρυξης. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αφήνει έκθετους εκατοντάδες εργαζόμενους στη λιγνιτική παραγωγή στην περιοχή μας. Οι άνθρωποι αυτοί από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκονται χωρίς εργασία, χωρίς μεροκάματο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Για τον λόγο αυτό προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. ώστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν τις παραπάνω κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία δύναμης μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες, τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο, τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας να σταθούν, ως οφείλουν στο πλάι εργαζομένων συμμετέχοντας στην παραπάνω κινητοποίηση.

Τέλος καλούμε τον Υπουργό Ενέργειας κο Σκρέκα να  αναστείλει  την απόφαση για την λύση της μίσθωσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Αχλάδας εώς ότου βρεθεί λύση.

Επίσης του ζητούμε να δρομολογήσει άμεσα μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε με ρεαλισμό και καλή πίστη να βρεθεί μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Όλοι μαζί στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου Μόδη την Τρίτη στις 11:00

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΦ