Προσκυνηματική Εκδρομή Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Φλώρινας ο Άγιος Παϊσιος

Ο Σύλλογος μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος Διοργανώνει την πρώτη διήμερη προσκυνηματική εκδρομή του έτους (20 ατόμων) στην Αθωνική Μοναστική Πολιτεία στις 28 Απριλίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Αναχώρηση από Φλώρινα στις 12:00 το βράδυ.

Αναχώρηση από Ουρανούπολη, στις 6.30 το πρωί.

Πρώτη στάση Ιερά Μονή Δοχειαρίου. Επίσκεψη στο Καθολικό της Μονής για να προσκυνήσουμε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου . Έπειτα καλωσόρισμα στο Αρχονταρίκι με καφέ, ρακί, λουκούμι και ξενάγηση στους χώρους της Μονής.

Αναχώρηση από Δοχειαρίου και πεζοπορία μέχρι την επόμενη στάση στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος όπου θα προσκυνήσουμε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Ξενάγηση στους χώρους της Μονής.

Αναχώρηση για Κεντρικό Λιμάνι Αγίου Όρους στην Δάφνη και μισή ώρα χαλάρωση για καφε.

Αναχώρηση από Δάφνη για τον Τελικό Προορισμό μας την Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος στα Καυσοκαλύβια και στην Ιερά καλύβη του Αγίου Γεωργίου της αδελφότητας των Ιωσαφαίων στον Γέροντα Νεόφυτο και την συνοδεία του.

1η ημέρα : Τακτοποίηση των προσωπικών μας αντικειμένων και Τράπεζα.

Παρακολούθηση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού του μικρού αποδείπνου και των χαιρετισμών της Παναγίας . Εξομολόγηση (προαιρετικά)

Ομιλία με τον Γέροντα – Πνευματικός διάλογος.

Έπειτα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση.

2η ημέρα : Το πρόγραμμα ξεκινάει με τις Ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στις 05:00 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά ένας γρήγορος καφές και εξόρμηση και πεζοπορία μέχρι τον Άγιο Νείλο για προσκύνημα και φωτογραφίες. Κατά την διάρκεια της εξόρμησης θα μας δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουμε στον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη την Ιερά εικόνα, το σπήλαιο όπου ασκήτευσε ο άγιος Ακάκιος αλλά και προαιρετικά την καλύβη όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Κατά την επιστροφή μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα και την Εικόνα της Παναγίας στο Κυριακό της Σκήτης.

Προσκύνηση Αγίων Λειψάνων αλλά και της εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας θα πραγματοποιηθεί στην καλύβη της οποίας διαμένουμε.

Επιστροφή στο Κελί για Τράπεζα και έπειτα το πρόγραμμα όπως και την προηγούμενη Ημέρα.

3η ημέρα : Το πρόγραμμα ξεκινάει με τις Ιερές ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στις 05:00 τα ξημερώματα. Επειτα καφές και πρωινό.

Αναχώρηση 09:00 για το λιμάνι της Δάφνης και από εκεί μετάβαση με ταχύπλοο στην Ουρανούπολη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα :

6974475727   Δημήτρης Σέρβος

6932603168   Λάζαρος Σαββίδης (Πρόεδρος)