Σάρωσε το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με διδάσκουσα την εικαστικό Δήμητρα Ξενάκη στην Aegean Kids Biennale 2020

Έπεσε η αυλαία για την Aegean Kids Biennale 2020, τη μεγαλύτερη έκθεση παιδικής Τέχνης του φετινού καλοκαιριού, φέρνοντας πέντε διακρίσεις στο Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η μαθητές Ερμιόνη-Γαβριέλα Παπούλια, Στάθης Παπούλιας, Πέτρος Τασόπουλος, Βασιλική Αδαμίδου και Ελισάβετ Δούμτση, που παρακολουθούν μαθήματα ζωγραφικής στο τμήμα με διδάσκουσα την διακεκριμένη εικαστικό, Δήμητρα Ξενάκη, απέσπασαν βραβείο για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, καθώς το έργο τους διακρίθηκε μέσα στα δώδεκα καλύτερα, ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές. Η Aegean Kids Biennale 2020 διοργανώθηκε από την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδος, (η οποία λειτουργεί ως εγγεγραμμένος Πολιτιστικός Φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού), με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Τα έργα των παιδιών θα ταξιδέψουν σε εκθέσεις που θα διοργανωθούν σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, το καλοκαίρι του 2020 και του 2021, διαφημίζοντας την παιδική Τέχνη της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Τασόπουλος, μαθητής της Ε’ Δημοτικού μας έκανε για μια ακόμη φορά υπερήφανους, καθώς πέρυσι, μαζί με τον Αντώνη Καραβασίλογλου, που επίσης παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής στο ίδιο εργαστήριο, κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2019, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΑΕ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου. Το ίδιο ισχύει και για την ταλαντούχα μαθήτρια της Α’ Δημοτικού, Ερμιόνη-Γαβριέλα Παπούλια, που ένα μήνα πριν, τον Μάιο του 2020 διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Από τα Παιδιά και τους Νέους για το Τόκιο 2020 με Αριστεία, Σεβασμό και Φιλία».

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, τόσο σε Ελληνικό, όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, το Τμήμα Ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού,   με διδάσκουσα την Δήμητρα Ξενάκη, συνέχισε τη μετάδοση της γνώσης, δίνοντας το μήνυμα ότι η Τέχνη αλλά και η Δημιουργία οφείλουν να παραμένουν πιο ζωντανές από ποτέ. Το νόημα της όλης προσπάθειας, πέρα από τη μετάδοση γνώσης είναι πώς σε μια εποχή όπου βασιλεύει η αβεβαιότητα, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παραμένουν δημιουργικοί, να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται γι’ αυτούς.

 

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ