Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας

Στην πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας συμμετείχαν χθες, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Φλώρινας, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Κύρια και πάγια αιτήματα οι  αυξήσεις μισθών, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε οργανικές θέσεις όπου υπάρχουν κενά, η ένταξη των εργαζομένων της Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά και η αύξηση των κρατικών δαπανών για τη Δημόσια Υγεία.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Πλιάτσικας, εκ μέρους των επικουρικών ο Σάκης Σιστάνης και ο ψυχίατρος – διευθυντής και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί του συνολικού αριθμού εργαζομένων λοιπού προσωπικού (πλην ιατρικού) στο Νοσοκομείο Φλώρινας και τα ΚΕΦΙΑΠ Αμινταίου και Φλώρινας, το 29%  είναι  συμβασιούχοι όλων των μορφών εργασίας. Πρόκειται για 58 επικουρικούς (από 2 έως 3,5 χρόνια εργασίας), πέντε τριμηνίτες προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων, 22 του προγράμματος ΟΑΕΔ (με σχεδόν 7 χρόνια εργασίας) και πέντε του ειδικού (ηλικίας άνω των 55) προγράμματος ΟΑΕΔ.