Συγχαρητήριο μαθητών/τριών της ΣΤ2 τάξης για συμμετοχή στον Μαραθώνιο ανάγνωσης και στο «ADOPT A SHIP»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες του τμήματος Στ2’ του Σχολείου μας, οι οποίες συμμετείχαν με επιτυχία στον 11ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάγνωσης, που διοργανώθηκε από τον Εκδοτικό οίκο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με θέμα: «Φιλία είναι…».

Συγκεκριμένα, συγχαίρουμε τις μαθήτριες: Νικολέτα Χατζηλία, Έμμυ Μακαρίου, Ειρήνη Σοβισλή, Χριστιάνα Σαϊλάκη, Δανάη Ολυμπίσιου, Ίριδα Ολυμπίσιου και Σοφία Σιάμκουρη, και τον μαθητή Παναγιώτη Πανά, για την φιλαναγνωσία τους και τη διάθεσή τους να αφιερώσουν χρόνο στην ανάγνωση τριών μεγάλων μυθιστορημάτων για παιδιά.

Επίσης, οι μαθητές υλοποίησαν το Ετήσιο πανελλαδικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ». «Υιοθέτησαν» ένα εμπορικό πλοίο, τον «Αγωνιστή» και έστειλαν επιστολές στον πλοίαρχο και ζωγραφιές καραβιών, όπως και έλαβαν από αυτόν επιστολές και βίντεο, κι έτσι γνώρισαν τα επαγγέλματα της ναυτιλίας. Μέσα από αυτό το Πρόγραμμα γνώρισαν τον Capt. Δημήτριο Ματθαίου, CEO στην Arcadia Shipmanagement Co Ltd. & Aegean Bulk Co Inc., ο οποίος υποστήριξε την τάξη και έκανε το μεγάλο δώρο της εκδρομής του Τμήματος στην Αθήνα. Για το πρόγραμμα αυτό έλαβαν βεβαιώσεις και αναμνηστικά συμμετοχής.

Συγχαίρουμε και την εκπαιδευτικό της τάξης, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, για την υποστήριξη και προτροπή των μαθητών/τριών της να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και δραστηριότητες που εξελίσσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Ευχόμαστε η συμμετοχή αυτή να έχει και συνέχεια στα αναγνωστικά ενδιαφέροντα των παιδιών!

 

Καλό καλοκαίρι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ευγενία Γάκη