Συμβουλευτική γραμμή στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας για τον νέο Κορωνοϊό

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Φλώρινας, ότι από την Παρασκευή 13/11/2020επαναλειτουργεί η συμβουλευτική υποστηρικτική γραμμή, στο τηλεφωνικό νούμερο 2385350112 για θέματα Κορωνοϊού.

Η γραμμή θα εξυπηρετείται από επαγγελματία υγείας, τις πρωινές εργάσιμες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και  ανάλογα τις ανάγκες, ενδέχεται να επεκταθεί η εφαρμογή της τα Σαββατοκύριακα και τις απογευματινές ώρες.

Θα παρέχονται γενικές οδηγίες σχετικά με τον Covid 19, καθώς παρατηρείτε αύξηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή μας και ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των πραγματοποιούμενων εξετάσεων μοριακού ελέγχουPCR, μέσω του Γ.Ν.Φ.

Με την ευκαιρία του παρόντος Θυμίζουμε ότι:

  • Ισχύουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου υγείας σε ότι σχετίζεται με τη λήψη μέτρων φύλαξης από τον κορωνοϊο και συνιστούμε στην πιστή τήρηση αυτών, προκειμένου να προστατεύουμε τους εαυτού μας, αλλά και τους συνανθρώπου μας. Επίσης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι μας, τα περιοριστικά μέτρα σε ότι αφορά τις μετακινήσεις μας.
  • Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε το Δημόσιο σύστημα υγείας και να επισκεπτόμαστε τις μονάδες υγείας, όταν υφίσταται πραγματική ανάγκη.
  • Εξυπακούεται όμως, ότι σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων, σε θετικά επιβεβαιωμένους ασθενείς, που τυχόν βρίσκονται σε κατ’οικον περιορισμό, οφείλουν να απευθύνονται  στο θεράπων ιατρό τους ή να προσέρχονται  προς εξέταση στο Νοσοκομείο.

Παρομοίως και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση), πρέπει να επικοινωνούν εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους, για σχετική  αξιολόγηση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ