Συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου σε συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, χθες Κυριακή στη 13:00 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στην συνεδρίαση, αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα, κυρίως το οικονομικό που υπάρχει ακόμα στον αγροτικό χώρο, και επιδεινώνεται εν όψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, που έχει ξεκινήσει. Η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ της οκταμελής επιτροπής της Π.Ε.Μ. και του Κυβερνητικού Κλιμακίου των Υπουργών που συμμετείχαν, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε πολλές περιοχές της χώρας, συνεχίζουν να υπάρχουν μπλόκα, και κυρίως στο νομό Καρδίτσας που υπάρχουν πάνω από 500 τρακτέρ συγκεντρωμένα, και τους αγρότες , και τους εκπροσώπους των αγροτών, να δηλώνουν, ότι δεν θα αποχωρήσουν, εάν δεν γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, και δεν λυθούν άμεσα, τα οικονομικά προβλήματα, σε πολλές, και μεγάλες καλλιέργειες της χώρας, όπως το βαμβάκι, το ροδάκινο, και άλλα.

Η εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, κυρία Διαμάντω Κρητικού, και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης, ότι είναι η πρώτη φορά που οι αγώνες των αγροτών, δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρά μόνο εξαγγελίες, κυρίως για οπωροφόρα δέντρα που οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις και τον ουκρανικό πόλεμο, έχουν επισημανθεί από τα μέσα του καλοκαιριού, και έχουν διαπιστωθεί, από τις κατά τόπους διεύθυνσης του ΕΛΓΑ. Ο αγώνας των αγροτών, πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στο θεσμικό, με την εκπροσώπηση τους σε όλους τους οργανισμούς και της Γραμματείας του Υπουργείου Γεωργίας, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι με τη συμμετοχή μας. Αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο είναι εξίσου σημαντικό, διότι η περίοδος που διανύουμε, όσον αφορά τις οικονομικές ανακατατάξεις, είναι πολύ επικίνδυνη για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες της ελληνικής υπαίθρου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ