Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στην εκδήλωση κατά της βίας

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, αποφάσισε να συμμετέχει στην εκδήλωση  «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ» που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία.»

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν το παρόν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 11:30′, όπου θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή πορεία 2χμ. με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πάρκο της Φλώρινας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας.

  Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας, είτε αυτή είναι σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική, σεξουαλική, ενδοοικογενειακή,  ή κάθε άλλη μορφή βίας που οδηγεί στην απομόνωση!!!

Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπισης της. Καλύπτοντας τη βία ή σωπαίνοντας, η αλυσίδα της μεγαλώνει έχοντας δυσάρεστες συνέπειες. Οπουδήποτε και αν εκδηλωθεί επηρεάζει και την κοινωνία. Επομένως δεν αποτελεί μόνο προσωπική υπόθεση του θύματος, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Θα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε όλοι στην καταπολέμηση της.

Ας επιλέξουμε και ας διαμορφώσουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε. Ας αποκτήσουμε όλοι φωνή απέναντι σε κάθε είδος βίας έτσι ώστε αυτό το φαινόμενο να εξαφανιστεί!!!

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                   ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ