Συνάντηση εργασίας για τον εθελοντισμό στο Λέχοβο

Στο Μαρτυρικό Λέχοβο του Δήμου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με τίτλο «Ευαισθητοποίηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου, της Επιτροπής Ενέργειας Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου και του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα εθελοντισμού, καθώς οι Γερμανοί και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες και έχουν μεγάλη εμπειρία στον εθελοντισμό.

Είναι γνωστή τόσο η ευαισθησία των κατοίκων όσο και η ανάπτυξη πολλών δράσεων εθελοντισμού στο Λέχοβο και το αντικείμενο της συνάντησης επιλέχθηκε με πρωτοβουλία του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν όλοι οι φορείς της Τοπικής Κοινότητας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Ελληνογερμανικής Συνεργασίας κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Δήμαρχος Steinach (Γερμανία) κ. Frank Edelmann, ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Πέτρος Τόμου, ο Πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών κα Gabriela Scheiner, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή της εθελόντριας μεταφράστριας κας Βενετίας Γοράντη.

Η συνάντηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, γεγονός που είναι ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος των φορέων και πολιτών του Λεχόβου για την ανάπτυξη δράσεων εθελοντισμού. Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο με τους καλεσμένους από τη Γερμανία και την Ελλάδα, ενώ τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας από τους φορείς του Λεχόβου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους και την προσαρμογή τους στα τοπικά δεδομένα.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία, που σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς ο εθελοντισμός βοηθά στην άμεση ανακούφιση σημαντικών κοινωνικών αναγκών. Οι πολίτες του Λεχόβου είναι παράδειγμα προς μίμηση στα θέματα του εθελοντισμού και είναι προς τιμήν τους το γεγονός ότι επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δράσεις αυτές», τόνισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στο πλαίσιο της συνάντησης.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου