Συνάντηση Εργατικού Κέντρου με τον Συντονιστή για τη δίκαιη μετάβαση

Στις 18/6/2020 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνου Σιάκου, του Γενικού Γραμματέα Παύλου Μωυσιάδη και του επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. με τον Συντονιστή του σχεδίου για την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή κ.Κωνσταντίνου Μουσουρούλη. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΚΦ κατέθεσε στον Συντονιστή υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για την επόμενη μέρα της μισθωτής εργασίας στην περιοχή μας.

Επεσήμανε ότι ο στόχος της δίκαιης μετάβασης θα πρέπει να είναι όχι η αύξηση αλλά η μείωση της ανεργίας, η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και η χρηματοδότηση ενός γενναίου πακέτου στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης για όλους τους μισθωτούς που θα πληγούν περισσότερο από την διακοπή της λιγνιτικής παραγωγής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού και ανανέωσαν την συνάντησή τους για το γραφείο του Συντονιστή στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ