Συνάντηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Γλούφτση Σοφία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ. Γλούφτση Σοφία συναντήθηκε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε την κ. Γλούφτση για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας  της Διεύθυνσης Δασών και μετέφερε τον προβληματισμό και τα παράπονα των κατοίκων αρκετών τοπικών κοινοτήτων της Φλώρινας. Λέχοβο , Βαρυκό , Αετός , Φανός, Κρατερό , Παρόρι , Σίμος Ιωαννίδης και άλλες τοπικές κοινότητες  που επισκέφτηκε ο κ. Αντωνιάδης  αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.   Συγκεκριμένα ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στην προμήθεια καυσόξυλων από τα δημόσια δάση , για τις χαμηλές ποσότητες που δίνονται στους δικαιούχους καθώς και για τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων στην χορήγηση των αδειών.

Η κ. Γλούφτση ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα επιμέρους ζητήματα  που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και παράλληλα επισήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και όλο το προσωπικό της διεύθυνσης είναι στη διάθεση των πολιτών για να εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα . Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση , παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Σταύρου Αραχωβίτη , στην οποία θα αναφέρεται το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών στο νομό και τα οποία έχουν αντίκτυπο στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων μας. Επίσης ευχαρίστησε την κ. Γλούφτση για την ενδελεχή ενημέρωση και τόνισε πως και ο ίδιος από την πλευρά του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα της χορήγησης καυσόξυλων, έτσι ώστε  να δίνονται έγκαιρα ,  σε μεγαλύτερες ποσότητες και  με  ορθολογική διαχείριση του δασικού μας πλούτου.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ