Συνάντηση του Γιάννη Βοσκόπουλου με τους εργαζομένους του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τους εργαζομένους του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Παρόντες στη συνάντηση, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, η Αντιδήμαρχος, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προβληματισμοί των εργαζομένων ενόψει της επικείμενης προκήρυξης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στη δομή της προκήρυξης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδεχόμενη απόλυση πολλών εργαζομένων, οι οποίοι επί δεκαέξι συναπτά έτη και μετά από τη μοριοδότησή τους από τον ΑΣΕΠ εργάζονται ως συμβασιούχοι στο πρόγραμμα.

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τον αγώνα τους, ώστε κανένας από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει την εργασία του. Η δομή αυτή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος, έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξυπηρέτηση συνδημοτών μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θέση μας είναι, είπε τέλος, ότι και ο Δήμος Φλώρινας συντάσσεται με την πάγια πρόταση της Κεντρικής Ένωσης  Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και της κατοχύρωσης του υφιστάμενου προσωπικού με την αντίστοιχη διασφάλιση πόρων.