Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας και των “ενεργειακών” Δημάρχων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων κ. Βασίλης Γιαννάκης, παρουσία και των υπολοίπων “ενεργειακών” Δημάρχων.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η προετοιμασία των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών και οι πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε κεντρικό επίπεδο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τόσο το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, όσο και η άμεση καταβολή του “λιγνιτικού πόρου” από τη ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται ο ορισμός Συντονιστή υψηλού επιπέδου, ο οποίος θα συμβάλει τόσο στην εκπόνηση του Σχεδίου Μετάβασης, όσο και στην επίβλεψη της εφαρμογής του.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννάκης παρουσίασε τις πάγιες θέσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και του συνόλου των ενεργειακών δήμων, για μια δίκαιη μετάβαση, μέσω της κατάρτισης και υλοποίησης ενός σχεδίου τοπικής ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τους ενεργειακούς Δήμους στη μεταλιγνιτική εποχή.