Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες του Δήμου

Με τις συμβασιούχες καθαρίστριες του Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Κατά την συνάντησή τους, οι εργαζόμενες τον ενημέρωσαν για τα πάγια αιτήματα τους που δεν είναι άλλα από τη μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπείς αμοιβές και την επαναφορά του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Επίσης, ανέφεραν ότι το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Φλώρινας θα συμμετάσχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος τη Δευτέρα, 19, και την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο κ. Δήμαρχος ακούγοντας την τοποθέτησή τους ανέφερε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αντικατοπτρίζουν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Ως Δημοτική Αρχή, είπε, προβήκαμε στην προκήρυξη των θέσεων για την απασχόληση των καθαριστριών με τα κριτήρια και τις αμοιβές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και το ΙΝΕΒΙΔΙΜ. Στόχος μας είναι, είπε ο κ. Δήμαρχος, να δημιουργούνται όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση ως ένα βαθμό της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. «Είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε με κάθε μέσο και συντασσόμαστε μαζί σας σε κάθε σας διεκδίκηση», είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας.