Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών

Με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Κουγιουμτζόγλου, ο Γραμματέας κ. Πέτρος Δελκούσης, ο Ταμίας κ. Γεώργιος Τράιτσης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Λάζαρος Κωστόπουλος.

Στη διάρκεια της εθιμοτυπικής αλλά και ουσιαστικής επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στον Δήμο Φλώρινας και ευρύτερα στους ΟΤΑ, καθώς και μία σειρά ζητημάτων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου Φλώρινας.

Τα θέματα τοπικού χαρακτήρα που έθεσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και ζήτησαν την συνδρομή του Δημάρχου ήταν:

  • Η παραχώρηση και διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για στέγαση του Συλλόγου.
  • Η σύμφωνη γνώμη φιλοξενίας του Δ.Σ. για τις συνεδριάσεις του στην αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φλώρινας, μέχρι την παραχώρηση μόνιμου χώρου.
  • Την καταβολή – εντός συντόμου χρονικού διαστήματος – σε χρήμα της αξίας του γάλακτος για το χρονικό διάστημα 01.01.2022 έως και 05.05.2022 κατά το οποίο – για λόγους καθυστέρησης διεξαγωγής διαγωνιστικής διαδικασίας – δεν παραδόθηκε στους δικαιούχους.
  • Την αποτίμηση σε χρήμα των μη παρεχόμενων Μ.Α.Π. σε παρελθόντα έτη και το γεγονός ότι πρέπει να γίνεται με σωστά κριτήρια και όχι γενικευμένα, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες εκτελεσμένες προμήθειες και διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με την ειδικότητα, τον χώρο εργασίας και τα καθήκοντα (βασικά, παράλληλα) που εκτελούσαν όλοι οι δικαιούχοι τα συγκεκριμένα έτη.
  • Την υιοθέτηση λήψης γνώμης/άποψης του Συλλόγου από τα συλλογικά όργανα του Δήμου πριν την έκδοση αποφάσεων που έχουν άμεση επίδραση στα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου.
  • Την σύμφωνη γνώμη για συνεργασία του Συλλόγου με τον τεχνικό ασφαλείας και ιατρό ασφαλείας όσο αφορά θέματα σύνταξης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου και προδιαγραφών κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας λαμβάνοντας υπόψη τις αντίξοες συνθήκες ιδίως κατά τους χειμερινού μήνες.
  • Την επιχορήγηση ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ημερίδων των μελών του Συλλόγου.
  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών τοποθέτησης απινιδωτών στους χώρους εργασίας του Δήμου.
  • Τις βραβεύσεις παιδιών εργαζομένων από την διοίκηση.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου χαρακτήρα όπως:

  • Το γεγονός ότι σύλλογος είναι απέναντι σε κάθε εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για την εργασιακή υπόσταση των υπαλλήλων της.
  • Ότι ο σύλλογος επιθυμεί την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας αξιώνοντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλα τα μέλη του.

Ο κ. Γιαννάκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα παραπάνω αιτήματα – προτάσεις και αφού συνεχάρη το Δ.Σ. για την εκλογή του, χαρακτήρισε τους εργαζόμενους του Δήμου συνεργάτες της δημοτικής αρχής, τονίζοντας πως από κοινού μπορούν να δοθούν λύσεις, προς όφελος των δημοτών.

Αναφορικά με τα όσα έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξη του και διαβεβαίωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.