Συνεδρίασε η Επιτροπή για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού

Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού αξιολόγησε σε συνεδρίασή της, την Παρασκευή 30-10-2020, η Επιτροπή για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιώργος Αντωνιάδης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής, οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε, λόγω της πανδημίας του Covid-19, είναι αιφνίδιες και απρόβλεπτες. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξει την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά του. Είναι ώρα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Είναι υποχρέωση μας να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας, διότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, είναι επικίνδυνη, και είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε αυτό το διαμορφωμένο περιβάλλον δεν χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Γιαννάκης δήλωσε αμέσως μετά: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία και στον Δήμο μας. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δίπλα μας, καιροφυλαχτεί έτοιμος να στερήσει τη ζωή μας. Άλλωστε και οι έρευνες που γίνονται κάθε άλλο παρά αισιόδοξους μας αφήνουν για την εξέλιξή της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα. Στόχος μας, ήταν, είναι και παραμένει η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας βάζοντας τα απαραίτητα όρια σε αυτές. Να συνεχίσουμε τους ρυθμούς της ζωής μας κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας αλλά και την ήδη ευάλωτη και επιβαρυμένη οικονομικά τοπική μας κοινωνία, που δεν αντέχει νέα μέτρα από μια πιθανή μετάβαση μας σε άλλο επίπεδο. Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε την οικογένειά μας προστατεύουμε τους συμπολίτες μας.

Όλοι εμείς, στην δημοτική αρχή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις βρισκόμαστε σε εγρήγορση, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας προσαρμόζοντας δυναμικά τις δράσεις μας στις ανάγκες τους. Ο Δήμος Φλώρινας έχει σε πλήρη ετοιμότητα το σύνολο του υπηρεσιακού του προσωπικού και τις δομές του, για την ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας και στην περιοχή του Δήμου μας».

Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές.

Η ατομική ευθύνη αυτή την ώρα είναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης».