Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, συνεδρίασε, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με δεκαεπτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία εκτός αυτής.

Τα θέματα της εκτός ημερήσιας διάταξης είναι:

  • «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 65/2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 2/2019 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας), σχετικά με τη χρονική διάρκεια παραχώρησης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κρατερού στον Φιλεκπαιδευτικό – Φυσιολατρικό- Εξωραϊστικό Σύλλογο Κρατερού «Παύλος Ρακοβίτης», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής.
  • «Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών- Η αποδόμησή της και οι νομικές αντιφάσεις που οδηγούν στην κατάργηση της», στις 16 Μαρτίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • « Τροποποίηση της με αριθμό 351/2018 ΑΔΣ- Υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα CCLD – Leader, με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα  ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  • «Απαγόρευση βοσκής στο κοινοτικό δάσος Τ.Κ. Αγίου Βαρθολομαίου», με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  • «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 14/2019 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην πρώτη τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2019», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν  οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Σταύρου και Κασκαμανίδης.

  • «Ορισμός υπολόγου για την καταβολή των τελών για την ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος Δήμου Φλώρινας.
  • «Ορισμός υπολόγου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και του τέλος χρήσης των μηχανημάτων έργου του Δήμου Φλώρινας Δήμου για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Δήμου Φλώρινας.
  • «Αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσιών καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων, οδικού δικτύου και κοιμητηρίων (προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κλπ), καθαριότητας, ευπρέπειας και διακόσμησης των χώρων των κοιμητηρίων)», με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Δήμου Φλώρινας.
  • «Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Κατανομή Α’ δόσης 2019 ποσού 167.750,00 Ευρώ (καθαρό 167.498,37 Ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
  • «Πανηγυρικός εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής, στις 3 Μαΐου 2019, στην Τοπική Κοινότητα Σκοπιάς», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρατερού «ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΚΟΒΙΤΗΣ» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης – έκθεσης έργων τέχνης, από 1 έως 15 Μαΐου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φλώρινας «ΠΗΓΑΣΟΣ» για τη διοργάνωση ημερίδας και του 5ου Δρόμου Υγείας Φλώρινας, στις 6 & 7 Απριλίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και τη Σχολή Καλών Τεχνών-Τμήμα Σκηνογραφίας εκδήλωσης-αφιέρωμα στον Άντον Τσέχωφ, στις 26 Μαρτίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας Τοπικού Διαγωνισμού Ορθογραφίας για μαθητές Γ’ Γυμνασίου, στις 17 Μαρτίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση ημερίδας με την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Τα Δημοτικά Σχολεία της πόλεως Φλώρινας», στις 4 Απριλίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες & την Τεχνολογία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Φλώρινα, από 19 έως 21 Απριλίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση ημερίδας με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Φλώρινας «Η Παράδοση», στις 20 Απριλίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Συνδιοργάνωση με το Σωματείο Παιδείας Δρώμενα Φεστιβάλ Χορωδιών στην πόλη της Φλώρινας, στις 6 Απριλίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
  • «Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, στις 29 Μαρτίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα  ψηφίστηκαν ομόφωνα.