Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

Υπό την προεδρεία του κ. Μιχάλη Χάτζιου και με εννέα (9) θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης προχώρησε στην ενημέρωση του σώματος για τρία θέματα: την πανδημία και τους εμβολιασμούς, τις προτάσεις του Δήμου Φλώρινας για ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και την αποκατάσταση του ορυχείου Βεύης.

Πανδημία και εμβολιασμοί

“Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι νέες συνθήκες απαιτούν συνεχή εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Είναι ανάγκη να καταλάβουμε όλοι πως ο κορωνοϊός με τις μεταλλάξεις του είναι εδώ και καιροφυλαχτεί να μας στερήσει τη ζωή μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες τόσο του ΕΟΔΥ όσο και της πολιτείας, γνωρίζοντας πάντα ότι προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα καταρχήν και μετά και όλους τους συνδημότες μας. Είναι ανάγκη να επιστρέψουμε άμεσα στην πλήρη κανονικότητα – ήδη έχουν γίνει βήματα το τελευταίο διάστημα – κάνοντας τις αναγκαίες παραχωρήσεις και η ατομική μας ευθύνη αυτήν την ώρα θα πρέπει να είναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης” ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Γιαννάκης.

Και συνέχισε τονίζοντας: “Μπορεί να μειώνονται οι νοσηλείες, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις, ωστόσο δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και είναι τραγωδία να καταλήγουν άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει.

Για τον λόγο αυτό, και ως ένας που έζησε από κοντά αυτό το διάστημα τη νόσο Covid19, τον πόνο, τη μοναξιά των νοσηλευομένων, την οριακή λειτουργία του υγειονομικού συστήματος, την αγωνία και τον θάνατο αγαπημένων προσώπων, και μετά την άρση των ηλικιακών στεγανών που υπήρχαν σε σχέση με τα εμβόλια, προτρέπω όλους τους συνδημότες μας να ξεπεράσουν το φόβο των παρενεργειών των εμβολίων και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά επίπεδα ανοσοποίησης στον Δήμο μας. Γιατί το τελευταίο διάστημα ακούτε και εσείς ότι έχουμε από τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, το οποίο και αυτό είναι υπό διερεύνηση.

Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μελλοντικά δυσάρεστες καταστάσεις που πλέον δεν αντέχει κανένας και το ξέρουμε πολύ καλά γιατί το έχουμε ζήσει”.

Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δήμο Φλώρινας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο κ. Δήμαρχος είπε: “Τηρώντας την υλοποίηση του προγράμματος μας, υποβάλλαμε για ένταξη 9 προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 29 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις αφορούν αγροτική οδοποιία 175 χλμ, την κατασκευή ενός υπόγειου πάρκινγκ στην μπροστινή αυλή του Διοικητηρίου 342 θέσεων, την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, την αντιπαγωτική προστασία των πεζοδρομίων της πόλης, έργα ύδρευσης που αφορούν την τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων αλλά και εγκαταστάσεων στα διυλιστήρια, γωνίες ανακύκλωσης που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων και πολυκέντρων ανακύκλωσης, συντήρηση και επισκευή αύλειων χώρων σχολικών μονάδων, διάφορα έξυπνα συστήματα όπως η εφαρμογή τηλεϊατρικής, η έξυπνη στάθμευση και γενικότερα ότι αφορά ένα σύγχρονο δήμο.

Όλα αυτά τα έργα εντάσσονται και αναπτύσσονται στο σύνολο του Δήμου με στόχο να συμβάλουν στη λύση χρόνιων προβλημάτων στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας”.

Αποκατάσταση ορυχείου Βεύης

Απαντώντας σε ερώτημα των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Καρυπίδη και Μπαρδάκα για την αποκατάσταση του ορυχείου Βεύης ο κ. Γιαννάκης ανέφερε: “Πριν απαντήσω, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου – και ίσως να μην έγινε εσκεμμένα – για το ότι η ερώτηση αναφέρεται μόνο στην αποκατάσταση του ορυχείου της Βεύης και όχι και σε αυτό της Αχλάδας. Γιατί και τα δύο ορυχεία διέπονται από το ίδιο καθεστώς, ανεξάρτητα αν το ένα είναι ενεργό και το άλλο ανενεργό.

Μετά, λοιπόν, την απόφαση του Πρωθυπουργού για την πρόωρη αλλά και εμπροσθοβαρή απολιγνιτοποίηση, προέκυψαν όπως ήταν φυσικό πολλά προβλήματα στις λιγνιτικές εκμεταλλεύσεις στη Δυτική Μακεδονία και αναφέρομαι σε μία έκταση 240.000 περίπου στρεμμάτων, όπου απαιτούνται παρεμβάσεις.

Η δημοτική αρχή, μετά την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης, μέσα από συνέργειες με διάφορους φορείς εκτός όλων των άλλων θεμάτων που προέκυψαν και προκύπτουν καθημερινά, έθεσε στο Συντονιστικό Όργανο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση το θέμα της αποκατάστασης των δύο ορυχείων και τη διάθεση της δημόσιας περιουσίας στην τοπική κοινωνία. Και αυτή η προσπάθεια, όπως και με το φυσικό αέριο αλλά και με άλλες που θα γνωρίσετε στο μέλλον, θεωρώ πως είχε θετική εξέλιξη.

Δυστυχώς, πολύ λίγες χώρες διαθέτουν νομοθεσία που να ασχολείται αποκλειστικά με το κλείσιμο των ορυχείων και την αποκατάστασή τους. Στη χώρα μας, η διαδικασία κλεισίματος περιγράφεται κυρίως στη μεταλλευτική νομοθεσία και στους διάφορους περιβαλλοντικούς όρους που εκδίδονται. Νομοθετικά, βέβαια, είναι υποχρέωση της πολιτείας να επαληθεύσει ότι έχει γίνει σωστή περιβαλλοντική αποκατάσταση ενός λατομείου που έχει σταματήσει η δραστηριότητά του, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα για το μέλλον.

Η αποκατάσταση του ορυχείου της Βεύης, όπως και κάθε ορυχείου, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν το κλείσιμο τους, με βάση τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους που διέπουν κάθε εγκατάσταση, αφού η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Τεχνογνωσία πάνω στο θέμα των αποκαταστάσεων των εδαφών έχουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη. Στηριζόμενη, λοιπόν, σε αυτήν την τεχνογνωσία η κυβέρνηση – δεν κρίνω αν είναι λάθος ή σωστό – ψήφισε το Νόμο 4790, όπου σε άρθρο του μεταφέρει την αρμοδιότητα αποκατάστασης των ορυχείων στη ΔΕΗ, ως τον πιο κατάλληλο φορέα για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και την αξιοποίηση όλων των οριζόντιων και παραοριζόντιων αποκατεστημένων εκτάσεων για δυναμικές γεωργικές καλλιέργειες. Το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται περίπου στα 240 εκ. ευρώ για τα εδάφη που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ, καθώς η ΔΕΗ πρέπει να αναλάβει μόνη της το κόστος αποκατάστασης των εδαφών που είχε σε χρήση. Τα λεφτά αυτά θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, ο δήμος συμπληρωματικά έχει προβλέψει τη σύνταξη μελέτης μέσω του λιγνιτικού πόρου, μιας διαδικασίας που είχε περάσει και από την οικονομική επιτροπή όπου όπως θα θυμάται ο κ. Μπαρδάκας είχε ψηφίσει παρών, αλλά και μέσα από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων έχουν γίνει ενέργειες που αφορούν τόσο τα εδαφικά σχέδια, όσο και ότι έχει να κάνει με τις αποκαταστάσεις ορυχείων.

Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε – όχι με δικό μας κόστος – είναι να περιμένουμε τις μελέτες της ΔΕΗ, ο ίδιος ο συντονιστής έχει δεσμευτεί ότι τα αποτελέσματα θα μας τα παρουσιάσει, έτσι ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες προτάσεις πάνω σε αυτές τις μελέτες, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι το καλύτερο δυνατό. Βέβαια, αυτή η διαδικασία που προβλέπεται για τα δικά μας ορυχεία, προβλέπεται και για όλα τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Φαντάζομαι ότι αυτή η ερώτηση έγινε με αφορμή την παρουσίαση μίας μελέτης από τον δήμο Αμυνταίου για το ορυχείο της Βεγόρας. Αλλά και αυτό θα υπαχθεί μέσα σε αυτές τις μελέτες, έτσι ώστε να υπάρχει ένας ολιστικός τρόπος αντιμετώπισης αποκαταστάσεων”.

Απαντήσεις σε ερωτήματα – τοποθετήσεις

Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήματα – τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, για διάφορα θέματα:

Για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Υπάρχει πλαφόν 22 εκ. ευρώ, εκτός του οποίου όμως υπήρχε η δυνατότητα από το Νόμο να καταθέσουμε επιπλέον προτάσεις. Έτσι, οι προτάσεις μας είναι στο ποσό των 29 εκ. ευρώ. Προφανώς και οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι μέσα στα πλαίσια που ζητούσε το πρόγραμμα. Υπάρχουν κάποιες μελέτες π.χ. αγροτική οδοποιία, γωνίες ανακύκλωσης, θερμαινόμενα πεζοδρόμια κ.ά.. Για κάποιες άλλες υπάρχουν προμελέτες, έτσι όπως απαιτούνταν από το πρόγραμμα.

Όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι ολοκληρωμένες και είναι βέβαιο ότι θα ενταχθούν. Το αν αργήσαμε να τις καταθέσουμε φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Βλέπετε ότι η Νομοθεσία τρέχει, συνέχεια γίνονται αλλαγές, ακόμα και στην αρχή να τις καταθέταμε θα φτάναμε στο τέλος να καταθέσουμε ξανά τις ίδιες προτάσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

– Ορυχείο Βεύης – ορυχείο Αχλάδας. Και τα δύο είναι δημόσια. Το ένα ανενεργό, το άλλο ενεργό το οποίο έχει υπενοικιαστεί σε ιδιώτη. Εγώ βλέπω και τα δύο από την ίδια απόσταση, με την έννοια ότι πρέπει να αποκατασταθούν και τα δύο. Θα πρέπει, όπως η ΔΕΗ αποκαθιστά με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης το ορυχείο της Βεύης, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να φροντίσει να αποκατασταθεί και το ορυχείο της Αχλάδας από τον ιδιώτη. Και βέβαια, ξέρω πολύ καλά, ότι είναι συγκεκριμένες οι εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την εξόρυξη και αυτές οι εταιρείες έχουν και την τεχνογνωσία για να αποκαταστήσουν τα εδάφη. Επομένως, όλος αυτός ο μηχανισμός ο οποίος σήμερα κάνει εξόρυξη, αύριο θα κάνει αποκατάσταση. Τουλάχιστον αυτά είναι προγραμματισμένα και αποφασισμένα κεντρικά, από την κυβέρνηση, και γίνονται ύστερα από προτάσεις των δημάρχων. Συμμετέχουμε ενεργά όλοι οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων με προτάσεις. Το ότι δεν προχώρησαν τα εδαφικά σχέδια και καταθέτουμε ακόμα προτάσεις, είναι θέμα κεντρικό για το πόσο γρήγορα θα τρέξει ένα πρόγραμμα.

Η πανδημία καθυστέρησε κάποιες ενέργειες, παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε να είμαστε εντάξει σε ότι έχει να κάνει με τις δικές μας προτάσεις.

Φυσικά το πρόβλημα είναι περιβαλλοντικό και θεωρώ αυτονόητο η κυβέρνηση και η ΔΕΗ που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα να τηρήσουν όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη δράση. Επομένως μόλις είναι έτοιμη η μελέτη θα την παρουσιάσουμε και θα δούμε αν συμφωνούμε ή έχουμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις. Πάντως, όλες οι μελέτες για τις αποκαταστάσεις των ορυχείων κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Σε πρώτη φάση για γεωργική εκμετάλλευση και σε δεύτερη φάση για τουριστικούς λόγους και άλλες δράσεις.

– Πάνω στα θέματα της απολιγνιτοποίησης, όλες οι κινήσεις του Δήμου Φλώρινας έχουν να κάνουν με την κατεύθυνση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο. Είχαμε πάρει κάποιες αποφάσεις, με βάση αυτές γίνονται όλες οι ενέργειες μας. Και ότι μελέτες έχουμε καταθέσει, προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται. Υπάρχει και από το λιγνιτικό τέλος μία δυνατότητα αξιοποίησης χρημάτων για να κάνουμε μελέτες που θα έχουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα.

– Για το θέμα των κοινωνικών δομών συμφωνώ, υπάρχουν πολλές συζητήσεις, υπάρχουν και δράσεις ιδιωτών. Πρέπει να το συζητήσουμε, θα φροντίσω κι εγώ σε επόμενο συμβούλιο να μπει ως θέμα μία τέτοια ενημέρωση, να έχουμε και τις υπεύθυνες των κέντρων αυτών ώστε να υπάρξει μία πλήρης ενημέρωση. Από ‘κει και πέρα θα δώσουμε και τις κατευθύνσεις που απαιτούνται.

– Σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, γνωρίζετε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης στον Δήμο μας. Αυτή η υποστελέχωση με αναγκάζει να κάνω όχι μετακινήσεις, αλλά να δίνω παράλληλα καθήκοντα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πράγματι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου, στο οποίο δεν είχε δοθεί η αρμόζουσα προσοχή, ζητώντας υπαλλήλους, έτσι ώστε να είναι στελεχωμένος ο Δήμος μας. Πλέον έχουμε καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες, έχουμε υποσχέσεις από το Υπουργείο ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλων άμεσα. Πιστεύω, ξεπερνώντας αυτό, να μπορέσουμε να είμαστε και πιο γρήγοροι σε όλες τις δράσεις και τα έργα του Δήμου. Είναι ένα θέμα στο οποίο οι αιρετοί τρέχουμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι οι υπάλληλοι, με την έννοια ότι είναι πολλοί λίγοι. Η Τεχνική μας Υπηρεσία έχει λίγους μηχανικούς, το Ληξιαρχείο έχει λίγους υπαλλήλους η οικονομική υπηρεσία το ίδιο….

– Στόχος και προσδοκία είναι η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται, με την έννοια να μην υπάρχουν άνεργοι, και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε. Χθες είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη, συζητήσαμε αυτό το θέμα. όσες φορές κατεβαίνω στην Αθήνα το συζητάω με τον κ. Μουσουρούλη και με τους αρμόδιους Υπουργούς. Θα πρέπει να είναι δίκαιη και ομαλή η μετάβαση και για να είναι ομαλή θα πρέπει να μην υπάρχει ανεργία. Άρα θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε οι επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται, έστω και από άλλο μετερίζι.

– Σε ότι έχει να κάνει με την τροπολογία Αυγενάκη για τους αθλητικούς συλλόγους. Υπάρχει μία επικοινωνία με όλους τους αθλητικούς συλλόγους, γνωρίζουμε τις δράσεις τους, κάποιοι σύλλογοι έχουν προγραμματίσει δράσεις για επόμενο χρονικό διάστημα, κάποιες δράσεις συλλόγων γίνονται απρόοπτα που μας φέρνουν τα αιτήματα τελευταία στιγμή, παρόλα αυτά κοιτάμε να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται καλύτερα σε αυτά που μας ζητάνε, παρά και την οικονομική δυσχέρεια που έχει ο Δήμος. Είμαστε πάντως κοντά τους, αντιμετωπίζουμε και λύνουμε τα προβλήματά τους, προχωράμε μπροστά.

– Για την αποζημίωση του αντιπροέδρου και των μελών της ΑΝΦΛΩ. Καμία σχέση δεν έχουν τα έξοδα που είχε μέχρι τώρα η ΑΝΛΦΩ με τα έξοδα που έχει τώρα. Και τι εννοώ. Τα έξοδα του αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ. ετήσια θα πλησιάζουν τον μηνιαίο μισθό προσώπου που υπήρχε πριν στην ΑΝΦΛΩ. Άρα νομίζω ότι καταλαβαίνετε προς ποια κατεύθυνση κινείται. Το ότι δώσαμε αποζημίωση έχει να κάνει τόσο με την απασχόληση αυτών των ανθρώπων, με τη σοβαρότητα των υποθέσεων που αναλαμβάνουν, αλλά κυρίως με τις υπογραφές που πρέπει να βάλουν. Θεώρησα καλό να προτείνω στην γενική συνέλευση να δώσουμε ένα ποσό, το οποίο είναι ασήμαντο σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία της ΑΝΦΛΩ και σε σχέση με αυτά που τους έχουμε αναθέσει. Άρα, τίποτα από αυτά δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που ειπώθηκαν σε προηγούμενο συμβούλιο από τον κ. Χατζητιμοθέου, αφού το ποσό που έχει εξοικονομηθεί είναι τεράστιο.

– Για τον κ. Ιωακειμίδη. Πράγματι, το θέμα των απινιδωτών είναι μια ιστορία που έχει αρχίσει πριν το 2019. Υπάρχει ένα πρόγραμμα 120 απινιδωτών για όλους τους δήμους που βρίσκεται σε εξέλιξη . Θα μάθω λεπτομέρειες και θα σας πω τι συμβαίνει ακριβώς. Θα δούμε μήπως μπορέσουμε να κάνουμε και μόνοι μας κάποια προμήθεια απινιδωτών.

Μίλησα με τους δύο προέδρους και κυρίως με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πάρουμε απινιδωτές στα σχολεία. Ο Δήμος έχει στο Δημαρχείο και στο ΔΑΚ και φροντίζουμε να πάρουμε άμεσα και για τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια. Στο επόμενο διάστημα θα θωρακιστούμε και από αυτήν την πλευρά.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

  1. «Έγκριση της απόφασης 33/2021 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά στην πρόταση για αποζημίωση Προέδρου του Δ.Σ.» με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Σακουλέβα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Αφροδίτης Κεσίδου, Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Αγίου Βαρθολομαίου-Σ.Σ. Βεύης σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Αλώνων σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Κλαδοράχης σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Ανάθεση για υλοτομία των συστάδων 3α και 4γ του Δημοτικού δάσους Αλώνων σε ΔΑΣΕ» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Λύση σύμβασης και επιστροφή προκαταβολής μισθώματος υλοτομίας δασοσυστάδας 2α δάσους Παρορίου» με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Σύμφωνη γνώμη για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (κοινόχρηστου χώρου) επί της πλατείας Ηρώων στη Φλώρινα, απέναντι του καταστήματος του κ. Σ.Ι. και εκτός των πλαγίων ορίων αυτού για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 20/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας) με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Επιλογή υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2021» με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

  1. «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» με εισηγητή τον κ. Βασίλειο Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.