Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, συνεδρίασε, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ παράλληλα έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας, όπου τυχερός ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Το θέμα της εκτός ημερήσιας διάταξης είναι:

  • «Συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου 2019», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα  ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  • «Έγκριση της υπ.αριθμ. 137/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά  με τον πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας έτους 2019 Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν  οι κ.κ. Κωνσταντινίδης και  Τορλαχίδης.

  • «Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελών Επιτροπών (Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών) του άρθρου 221 παρ.11β του Ν. 4412/2016 και άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης κινητών-ακινήτων, έτους 2019», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης κινητών του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2019», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα  ψηφίστηκαν ομόφωνα.

  • «Σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης και  Τορλαχίδης.

  • «Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του Ν. 4412/2016», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισε  ο κ. Κωνσταντινίδης.

  • «Συμπληρωματική κατανομή ποσού 29.960,00 Ευρώ (καθαρό 29.915,06 Ευρώ) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
  • «Γνωμοδότηση σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 48/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας), με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
  • «Γνωμοδότηση σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 49/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας), με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
  • «Μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 50/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας), με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.
  • «Λήψη απόφασης για κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων για την κατασκευή του έργου ¨Επέκταση νέων κοιμητηρίων περιοχής Πρώτης Δήμου Φλώρινας¨» (σχετική η υπ΄ αριθμ. 52/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας), με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα  ψηφίστηκαν ομόφωνα.

  • «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 74/2018 απόφασης Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας, η οποία αφορά στην ¨Κατάρτιση και ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό, με βάση το άρθρο 259 του Ν.3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν.4071/2012, για το έτος 2019¨», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.
  • «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 75/2018 απόφασης Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας, η οποία αφορά στην ¨Έγκριση στοχοθεσίας 2019 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας¨», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία καθώς τα καταψήφισαν  οι κ.κ. Κωνσταντινίδης , Σταύρου και  Τορλαχίδης.

  • «Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ¨Συντήρηση τμήματος της νότιας πλευράς της στέγης της Δημοτικής Αγοράς¨», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  • «Υποβολή πρότασης στο CCLD – Leader – Ενεργειακές Αναβαθμίσεις Σχολικών Κτιρίων», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα  ψηφίστηκαν ομόφωνα.

  • «Υποβολή πρότασης στο CCLD – Leader – Προμήθεια Ιστορικού Πολιτιστικού Έργου με τίτλο ¨Δήμος Φλώρινας – Όψεις της Ιστορίας και του Πολιτισμού¨», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Αθανάσιου Κάτη, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας – Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισε  ο κ. Τορλαχίδης.

  • «Έγκριση της υπ. αριθμ. 138/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με την Ένταξη του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ στο πρόγραμμα CCLD – Leader», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας

Το παραπάνω θέμα  ψηφίστηκε ομόφωνα.