ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ 13 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                              

 

Φλώρινα, 09-02-2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Πριν την συζήτηση των θεμάτων προηγήθηκε τοποθέτηση του Δημάρχου Φλώρινας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις- δηλώσεις δημοτικών συμβούλων. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος είπε τα παρακάτω για τα επιμέρους θέματα:

Για τον αποχιονισμό του Δήμου Φλώρινας

«Νομίζω ότι ο αποχιονισμός ήταν εξαιρετικός και καλύτερος από κάθε άλλη φορά και ο συντονισμός ήταν, επίσης, πολύ καλός. Συγχαρητήρια στους συντονιστές και συγχαρητήρια πολλά στους εργαζόμενους.

Έγιναν πολλά σχόλια για τον αποχιονισμό για λόγους αντιπολίτευσης. Η κοινωνία όμως,  έδωσε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου για τον αποχιονισμό, εκεί δηλαδή, όπου έπρεπε να δοθούν και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στους υπηρεσικούς υπεύθυνους, τον κ. Παπαναστασίου και τον κ. Κακιούση, που συνεπικουρούσε στον αποχιονισμό.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να χιονίζει και παρά το γεγονός ότι χιόνισε πολύ και έπεσαν μεγάλες ποσότητες χιονιού αδιάλειπτα, βγήκαν τα μηχανήματα άμεσα, καθάρισαν όλους τους δρόμους και δεν αποκλείστηκε η Φλώρινα ούτε λεπτό.

Με τη δεύτερη χιονόπτωση, τα μηχανήματα συνέχισαν να δουλεύουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια δουλεύοντας είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, για αυτό και τους αξίζουν, για μια ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια, και έτσι δεν έμεινε και πάλι κανένας δρόμος αποκλεισμένος.

Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να κάνουν αρνητικά σχόλια. Σε συνεντεύξεις που έδωσα στο ραδιόφωνο δέχτηκα τα παράπονα από μια κυρία, η οποία ήθελε να πάρουμε τα χιόνια μπροστά από το σπίτι της από το πεζοδρόμιό της, καθώς τα μηχανήματα που καθάριζαν τους δρόμους τα συσσώρευαν εκεί.

Η απάντηση μου ήταν να πάρει φτυάρι, όπως την έδωσα και σε έναν χρήστη κοινωνικού δικτύου. Είναι υποχρέωση του καθενός να καθαρίζει το πεζοδρόμιό του. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας και πολλοί καταστηματάρχες, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια, καθάρισαν επιμελώς τα πεζοδρόμιά τους. Φέτος, είχαμε την ευχέρεια να καθαρίσουμε τα πεζοδρόμια στον κεντρικό δρόμο, τις γέφυρες στο ποτάμι, με τη συμβολή των εργαζομένων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Όταν κόπασε η χιονόπτωση, ξεκινήσαμε να απομακρύνουμε τα χιόνια με τη βοήθεια φορτηγών και φορτωτών από κεντρικά σημεία. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να είναι πάντα καθαρός ο δρόμος προς το Νοσοκομείο και τον προαύλιο χώρο του, ο δρόμος μπροστά από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να μπορούν να κινηθούν όποτε προέκυπτε ανάγκη άμεσα.

Στη συνέχεια, αφού καθαρίσαμε τη Δημοτική αγορά, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το παζάρι, προχωρήσαμε και στον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη κίνηση.

Υπήρχαν δημοσιεύματα κίτρινης χροιάς, τα οποία έλεγαν ότι ο Δήμαρχος καθάρισε το πεζοδρόμιο στο σπίτι του. Μεγάλο λάθος. Δεν είχα πρόβλημα να περάσω στο σπίτι μου. Περνούσα μια χαρά. Είμαι Φλωρινιώτης και είμαι συνηθισμένος στα χιόνια. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η Φλώρινα φημίζεται για τα χιόνια και αν δεν έχει χιόνια, τότε δεν θα έχει και τουρισμό, δε θα έχει και έσοδα.

Τα σημεία στα οποία έγινε αποχιονισμός, καθαρίστηκαν μετά από αίτημα των γιατρών, καθώς σε εκείνη την περιοχή στεγάζεται ένα Ακτινολογικό κέντρο, το οποίο έχει τακτικές επισκέψεις, μια γιατρός και ακριβώς απέναντι υπάρχει χώρος στάθμευσης ασθενοφόρου, καθώς και ένας ακόμα γιατρός. Από όποιον πολίτη υπήρξε αίτημα, εξυπηρετήθηκε άμεσα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας υπερέβαλαν εαυτόν, καθώς βοηθήσαμε και άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε ιδιωτικούς χώρους, για παράδειγμα σε στάβλους, προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Τα τηλέφωνα της Τεχνικής Υπηρεσίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και μπορούσε ο καθένας που αντιμετώπιζε μια δυσκολία, να επικοινωνήσει και να εξυπηρετηθεί. Από όσο γνωρίζω, και από τα τηλεφωνήματα τα οποία δέχτηκα και εγώ ο ίδιος, εξυπηρετήθηκαν οι πάντες.

Αυτοί, λοιπόν, που λένε όλα τα κακόβουλα σχόλια, πρέπει να είναι τυφλοί ή να μένουν εκτός Φλώρινας. Ένας συμπολίτης μας, ο οποίος έχει Drone πήρε πλάνα από ψηλά από όλη την πόλη και φαίνονται όλοι οι δρόμοι που είναι καθαροί.

Εφόσον καθαρίστηκαν οι δρόμοι και βελτιώθηκαν και οι καιρικές συνθήκες, προβήκαμε στον καθαρισμό και των αυλών των σχολικών μονάδων. Δεν ήταν εύκολο να μεταφερθούν όλα τα χιόνια από τις σχολικές αυλές όλου του Δήμου, γιατί αυτό απαιτούσε και πολλές ώρες και πολλά χρήματα. Δημιουργήσαμε διόδους στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να μπουν με ασφάλεια οι μαθητές και σε συζήτηση με τους  διευθυντές των σχολικών μονάδων, αυτό μου ζήτησαν, καθώς τα συσσωρευμένα χιόνια καθυστερούν να λιώσουν και δραστηριότητες αυτή τη στιγμή στις σχολικές αυλές δε γίνονται.

Αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί, οι εργολαβίες που προέκυψαν από την δημοπράτηση του αποχιονισμού, έχουν σχεδόν καλυφθεί και για αυτό θα γίνουν και πρόσθετες προγραμματικές συμβάσεις. Δε σημαίνει ότι θα τους εξαντλήσουμε τελείως αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να πάρουν από κάποιες γωνιές τα χιόνια, χωρίς να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα και αν έρθει το επόμενο κύμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ή να μην έχουν ωράριο οι εργολάβοι για να εργαστούν, να κάνουμε αποχιονισμό.

 

Για την προμήθεια αλατιού

Το αλάτι, το οποίο είχαμε προμηθευτεί την προηγούμενη χρονιά, ήταν γύρω στους 700-800 τόνους. Με το χιόνι το οποίο έπεσε, το πρώτο διάστημα ρίξαμε αλάτι για να προλάβουμε τους παγετούς. Στη συνέχεια, δεν ήταν απαραίτητη η ρίψη του, καθώς δεν έχει νόημα να ρίχνουμε συνέχεια αλάτι και να μολύνουμε και το περιβάλλον. Με το που κόπασε όμως ο χιονιάς, τότε ναι, ρίξαμε αλάτι στα σημεία όπου ήταν απαραίτητο. Φέτος προμηθευτήκαμε κι άλλο αλάτι και ήδη οι αποθήκες μας έχουν γύρω στους 200 με 300 τόνους αλάτι και ήδη είναι σε εξέλιξη και η καινούργια δημοπρασία για την προμήθεια του αλατιού, το οποίο αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσουμε φέτος, και αν όχι τον επόμενο χειμώνα.

Ευχαριστώ θερμότατα τους εργαζόμενους όλους, γιατί πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν και τους συγχαίρω.

 

Για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων

Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη θέρμανση στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, για αυτό είχα συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Οι επιχορηγήσεις που δίνονται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας είναι συγκεκριμένες και αφορούν τα λειτουργικά έξοδα όλων των σχολειών  και δίνονται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και ανάλογα με τον όγκο των σχολείων. Φυσικά, στο νότιο κομμάτι της χώρας, όπου έχουν θερμό κλίμα, τις επιχορηγήσεις αυτές τις χρησιμοποιούν καθαρά για λειτουργικά έξοδα όπως αγορά χαρτιού, μικροσυντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς, στις σχολικές μονάδες στη βόρεια Ελλάδα τα χρήματα όλα δαπανώνται για τη θέρμανση.

Και σε αυτή και στην προηγούμενη θητεία μου ως Δήμαρχος, αλλά και στη θητεία μου ως Νομάρχης είχαμε υποβάλλει αιτήματα για αύξηση των επιχορηγήσεων αυτών. Την τελευταία φορά ζητήσαμε επιπρόσθετη τακτική επιχορήγηση για την περιοχή μας. Επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, είχαμε καταφέρει να παίρνουμε έκτακτες επιχορηγήσεις για τη λειτουργία των σχολείων, οι οποίες αποτελούσαν μια ανάσα και είχαν δοθεί για δυο χρόνια. Και μάλιστα, μια χρονιά μας είχε δώσει και η Βουλή έκτακτη επιχορήγηση, γύρω στις 25.000,00€.Αυτό το διάστημα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δεν εισακουόμαστε και δεν παίρνουμε ούτε έκτακτη, ούτε τακτική επιχορήγηση.

Στο συγκεκριμένο σχολείο που είχε το πρόβλημα, ζήτησα από τις υπηρεσίες του Δήμου να διαπιστώσουν για ποιον λόγο υπάρχει μείωση στη θέρμανση. Γεννάται όμως ένα ερώτημα, για ποιον λόγο δημιουργήθηκε φέτος το πρόβλημα, αφού το σχολείο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Το ερώτημά μου στους προηγούμενους Διευθυντές του σχολείου ήταν αν η θερμοκρασία είχε ανέβει ποτέ πάνω από τους 8◦C, θερμοκρασίες που υπήρχαν αυτή την περίοδο. Και η απάντησή τους ήταν ότι είχαν πάνω από 18◦C. Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι κάποιοι είχαν ακυρώσει το ηλεκτρονικό σύστημα στο σχολείο, ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα με αισθητήρες εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, το οποίο ρύθμιζε τη θερμοκρασία με μεγάλη οικονομία κιόλας, και ρύθμιζαν το θερμοστάτη με το χέρι και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα».

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπαρδάκας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το σώμα για την αλληλογραφία που έχει υπάρξει με τα αρμόδια Υπουργεία για την επιχορήγηση των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ως Δημοτική αρχή, ποτέ δεν εξετάζουμε ποιος κυβερνά και ποιος διοικεί τη χώρα και πάντα προσπαθούμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα του Δήμου, κάτι το οποίο έχουμε έμπρακτα αποδείξει.

Έχουμε καταθέσει κατά καιρούς έγγραφα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον Πρόεδρο της Βουλής αιτήματα για επιπλέον επιχορηγήσεις των σχολικών μονάδων.

Επί τρεις χρονιές το 2012, 2013 και το 2014 τα αιτήματά μας αυτά, για την κάλυψη των δαπανών των καυσίμων για τις σχολικές μονάδες, είχαν εισακουστεί και μάλιστα το 2012 και το 2013, επιχορηγηθήκαμε έκτακτα δύο φορές και το 2014 μία φορά. Το 2015 και το 2016, παρά τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν από το Γραφείο του Δημάρχου,  δε λάβαμε καμία επιχορήγηση, αν και τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ποιοι είναι υπεύθυνοι και  δεν έχουν αντιληφθεί σωστά την κατάσταση.

Θα σας αναφέρω, εν τάχει, το τελευταίο έγγραφο που υποβάλλαμε στις 20 Ιανουαρίου 2016 και απευθυνόταν  στον Πρωθυπουργό και στον τότε υπουργό κ. Κουρουμπλή, το οποίο έλεγε:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο ακριτικός Δήμος Φλώρινας  αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το φετινό χειμώνα σημαντικά προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών θερμοκρασιών.

Οι σχολικές μονάδες το χειμώνα που διανύουμε, προκειμένου οι μαθητές μας να κάνουν μάθημα σε  ένα ανθρώπινο περιβάλλον, δαπάνησαν σχεδόν όλα τα χρήματα της επιχορήγησής τους στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε επίπεδα των  -10 με -15ºC.

Κύριε Πρωθυπουργέ, για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως προβείτε στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φλώρινας προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα παιδιά του ακριτικού Δήμου μας να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε”.

Το ίδιο έγγραφο είχαμε στείλει και στον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση.

Απάντηση λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είχε κοινοποιηθεί και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, που ανέφερε ότι οι επιχορηγήσεις είναι συγκεκριμένες, είναι συνάρτηση των εσόδων του κράτους και δεν υπάρχει δυνατότητα να μας επιχορηγήσουν επιπρόσθετα.

Δεν έχουμε επανέλθει με νέο αίτημά μας, γιατί όταν αντιμετωπίζεις τοίχο, δεν επανέρχεσαι, και κυρίως όταν διαπιστώνεις ότι τα αιτήματά σου δε γίνονται αποδεκτά».

 

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι:

-«Προσδιορισμός χώρου στέγασης του προς ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις στη Φλώρινα», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Αντώνιου Σίπκα, Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

-«Έγκριση της υπ. αριθμ. 8/2017 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά  με τα Απολογιστικά στοιχεία Δ΄ Τριμήνου 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Μαβίδη, Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ. κ. Κωνσταντινίδης, Σταύρου,  Παπασωτηρίου, Ρόζας, Σεχίδης και Κασκαμανίδης.

-«Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 414/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, σύμφωνα την Απόφαση Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης 5312/16.01.2017 (ΦΕΚ 121/24-01-2017 τεύχος Β’) ¨παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών¨ έως την 31-03-2017», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Αλεξιάδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

-«Ορισμός εκπροσώπων στο Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων, Κινηματογράφων και παρεμφερών επιχειρήσεων (των Ν. 445 και 446/25-01-1937) Δήμου Φλώρινας ως προς το άρθρο 81 του Ν. 3463/2006 (άρθρο 37 περίπτ. α Ν. 4442/16), με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Αλεξιάδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Ορίστηκε ομόφωνα, ως εκπρόσωπος και στο Πρωτοβάθμιο και στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης με αναπληρωτή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο.

-«Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Διευθύντριας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ. κ. Κωνσταντινίδης,  Σταύρου,  Παπασωτηρίου, Ρόζας, Σεχίδης και Κασκαμανίδης.

-«Δωρεάν παραχώρηση χρήσης της αίθουσας του πρώην Κοινοτικού καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Φλαμπούρου Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Διευθύντριας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

– «Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού, μεταφορά χρηματικού ποσού σε αυτόν και αλλαγή χρηματικού υπολοίπου από λογαριασμό ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ σε ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Θεοφανίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Διευθύντριας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-«Έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Σωτήριο Τσορμπάρη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Δημητρίου Παπαναστασίου, Διευθυντή Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-«Παραλαβή και έγκριση των παραδοτέων του ενταγμένου έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 με τίτλο: ¨ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ¨», με εισηγητή τον κ. Σωτήριο Τσορμπάρη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

-«Γνωμοδότηση για θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

-«Σχετικά με την ψήφιση δαπανών εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

-«Έγκριση ψηφίσματος για έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φλώρινας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες θέρμανσης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και συγκροτήθηκε Επιτροπή, για τη σύνταξη και έκδοση του ψηφίσματος, αποτελούμενη από τους κ. κ. Αριστείδου, Σταύρου, Κωνσταντινίδη, Γκέκτση, Τορλαχίδη και Μούσιου.

-«Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 272/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας», με

εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

-«Καθορισμός χώρου για την Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στις 15/02/2017», με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Λουκά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.