Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

Ο ένας από τους δυο διακινητές λειτουργούσε ως προπομπός στην μεταφορά οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος μετέφερε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο τους παράτυπους μετανάστες 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό των  -1.150- ευρώ, καθώς και -7- κινητά τηλέφωνα  

Συνελήφθησαν σήμερα (07-05-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 43 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά τεσσάρων (4) παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, προαναφερόμενοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος ιδιοκτήτης του. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, με τελικό προορισμό την περιοχή της Νάουσας, τέσσερις (4) αλλοδαπούς, ηλικίας 21, 29, 33 και 35 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη και ο 43χρονος, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα ιδιοκτησίας του, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος του 29χρονου και 33χρονου εκκρεμούσε το ειδικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των -1.150- ευρώ και
  • επτά (7) κινητά τηλέφωνα.

.Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.