Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και όπλων

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και όπλων,από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας

 Κατασχέθηκαν 5 πολεμικά όπλα, εκ των οποίων 4 τυφέκια (kalashnikov) και ένα πολυβόλο PMK, περισσότερα από 33 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

3 πιστόλια, 8 γεμιστήρες,

267 φυσίγγια κ.α. 

Εντοπίστηκε «καβάντζα» σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου τα μέλη της οργάνωσης απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες και τα όπλα

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνελήφθησαν χθες (27-11-2019) δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 25 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή – διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και όπλων, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 34χρονο αλλοδαπό, μέλος του κυκλώματος, ο οποίος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με τη δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων, χθες το πρωί, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 34χρονο, να προσεγγίζει «καβάντζα» σε θαμνώδη περιοχή και να παραλαμβάνει μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, την οποία ακολούθως απέκρυψε σε έτερο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησε.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν και να τον συλλάβουν αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, επιβαίνοντας στο όχημά του. Μετά από αναζητήσεις βρέθηκε το όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, ο 25χρονος ως οδηγός δεύτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου και ο 32χρονος συνοδηγός του, μετέβησαν στο σημείο αρχικής απόκρυψης των ναρκωτικών και των όπλων, με σκοπό να ελέγξουν αυτήν και στη συνέχεια αποχώρησαν με  μεγάλη ταχύτητα προς Θεσσαλονίκη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (33) κιλά και (140) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (5) πολεμικά όπλα, εκ των οποίων (4) τυφέκια Kalashnikov και ένα πολυβόλο PMK,
  • (3) πιστόλια,
  • (8) γεμιστήρες και
  • (267) φυσίγγια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Χρηματικό ποσό των (2.025) ευρώ,
  • (5) κινητά τηλέφωνα,
  • (6) κάρτες SIM,
  • (1) σπρέι πιπεριού,

ενώ  κατασχέθηκαν και τα (2) προαναφερόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο  Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.